eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Edzésből az éremtábla élére

Hazatért a hétvégi moszkvai Európa-bajnokságról a magyar kajak-kenu válogatott, amely 5 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzéremmel az éremtáblázat élén zárt és megmutatta, szépen halad a riói olimpia felé vezető úton - írja a kajakkenusport.hu.

„Ha lecsupaszítva fogalmazok, úgymond edzésre ment ki a csapat Moszkvába és az edzés kitűnően sikerült csapatunk számára – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára a magyar csapat szereplését illetően. – Nem csúcsformában érkezett a csapat, de mindenki odatette magát, és nagyon tetszett, hogy egységes, profi csapat képét mutatta a válogatott. Így kell edzésben lenni az olimpia felé vezető úton.” - áll a kajakkenusport.hu cikkében.

A főtitkár kiemelte még a fiatalok szereplését, az ő eredményeik, érmeik és sikereik is kellettek ahhoz, hogy a magyar csapat megnyerje az éremtáblázatot a házigazda oroszok előtt.

„Eredményességben meghatározó volt a női kajak szakág teljesítménye, Kozák Danuta triplája fantasztikusnak mondható, pláne a történtek tudatában. Nagy nemzetközi versenyen még nem volt arra példa, hogy egy indítóbíró elfelejtse bemondani a vezényszavakat, mint ahogy az a K-1 500 méter fináléjában történt – tette hozzá Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője. – A női négyes kiválasztása is jól sikerült, maximálisan vizsgáztak a lányok. Férfi kajakban pedig a fiataloktól láthattunk nagy kiugrásokat, gondolok itt Kopasz Bálint, Nádas Bence, vagy a férfi ötszázas csapathajó eredményére. Ellenben az olimpiai távú férfi négyesünk nem teljesített jól, így a felkészülési programban előzetesen megfogalmazott elvek szerint ebben a számban további válogatás kiírására van szükség.”

A parakenu szakág versenyzői sem tértek érem nélkül haza. Suba Róbert két aranyérmet nyert, a pénteki VL-1 megnyerése után szombaton a Kl-1 200 méter fináléjában is a legjobbnak bizonyult, ráadásul utóbbi paralimpiai szám. A nők részéről pedig Tóth Julianna VL-2-ben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

„Jól vizsgázott a csapatunk, s úgy tűnik, Moszkvában mindig szerencsések vagyunk. Két évvel ezelőtt Rozbora András nyert világbajnoki aranyat itt, most pedig Suba Robi sikerének örülhettünk” – mondta Weisz Róbert, a szakág vezetőedzője, aki az egész csapat szereplésével elégedett volt, s aki köszönetet mondott a szövetségnek azért, hogy a paraversenyzők számára ugyanazokat a körülményeket biztosították, mint az épeknek.

A sajtótájékoztatón egy bejelentésre is sor került. A Rekontir pályázati projektmenedzser cégcsoport a jövőben támogatást nyújt a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupárosnak, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajak kettesnek, valamint Szabó edzőjét, Tóth Lászlót is szponzorálják. Kovács Zoltán, a cég képviseletében elmondta: a jövőben alapítványukon keresztül ifjúsági és U23-as versenyzőket is támogatni kívánna - áll a kajakkenusport.hu cikkében.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×