eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Kajak-kenu Eb - Újabb magyar döntősök

Újabb négy magyar egység jutott döntőbe a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság nyitónapján.

A középfutamok során először Vajda Attila szállt vízre C-1 1000 méteren: Peking olimpiai bajnok kenusa - akinek egy korábbi bejelentése szerint ez az utolsó versenye egyesben - könnyedén utasította maga mögé a mezőnyt.

"Hoztam azt a kötelező minimumot, amit magamtól elvártam. Két héttel ezelőtt volt egy válogató és szétlövés, nehéz azt a formát átmenteni. Az előfutamban nem igazán találtam magamat, most sokkal jobban tudtam evezni. Nyilván ez a mai teljesítmény tükrözi, hogy jelen pillanatban kicsit messzebb vagyok az élmezőnytől" - mondta a parton Vajda, aki hozzátette, bízik benne, hogy a szombati fináléban a középmezőnyben tud végezni, egy hatodik hellyel már elégedett lenne.

Vajda gyakorlatilag még nyilatkozott, amikor Kopasz Bálint már a célba ért. A mindössze 19 éves ifjúsági világbajnok kajakos a harmadik helyen biztosította döntős szereplését 1000 méteren.

"Elégedett vagyok, mind az előfutam, mind a középfutam jól sikerült. Nagyon erős a mezőny, olimpiai bajnokokkal, de szeretnék az első hatba kerülni" - nyilatkozta a fiatal versenyző, aki döntőbeli taktikájáról elmondta, az első háromszáz méteren erős, kilencven százalékos tempót szeretne menni, majd "utazó" szakasz következne, a hajrában pedig újra erősítene.

Férfi C-2 1000 méteren Vasbányai Henrik és Mike Róbert, a szám 2013-as világbajnokai - akik délelőtt csak a negyedik helyen zártak futamukban - délután már nem bízták a véletlenre a dolgot, első helyen léptek tovább.

"Őszintén, jobban örültem volna, ha ezt meg tudjuk csinálni délelőtt, mert ez most nagyon jó volt. Picit, mondjuk, berajtoltunk a rajtgépbe, ami visszalökött, de azután nagyon jó iramot tudtunk menni. Úgy kellett ez a futam, mint egy falat kenyér a döntő előtt. Nem tudom, minek volt köszönhető, hogy délelőtt nem ment, a mi erősségünk az utolsó kétszáz, ennek ellenére semmit sem tudtunk akkor hozni a többieken a finisünkkel" - nyilatkozta az MTI-nek Vasbányai.

Őket a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence K-2 1000 méteres egység követte. A magyar kajakos duó rendkívül szoros csatában nyert, ezzel bekerült a döntőbe.

A délutáni középfutamos programban még Nádas Bence K-1 500 méteren, illetve a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású K-4 1000 méteres egység lesz érdekelt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×