eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Argentína a Copa America döntőjében

Elsőként Argentína jutott be az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America fináléjába, miután az elődöntőben 4-0-ra legyőzte az amerikai csapatot Houstonban.

Lionel Messi, az ötszörös aranylabdás klasszis az argentin válogatott történetének legeredményesebb gólszerzőjévé lépett elő. Az FC Barcelona 28 éves támadója 112. válogatottbeli fellépésén az 55. gólját szerezte, ezzel Gabriel Batistutát megelőzve állt az örökrangsor élére.

Messi pályafutása első válogatottbeli diadalára hajt, a vb-ezüstérmes Argentína pedig hosszú sikertelen sorozatot zárhatna le, mert bár 14 Copa Americán győzött, legutóbbi sikerét 23 éve érte el. Végső győzelmével ráadásul utolérné a 15 elsőségével rekorder Uruguayt.

A másik elődöntőben magyar idő szerint csütörtök hajnalban a címvédő Chile Kolumbiával találkozik.

Eredmény, elődöntő:

Argentína-Egyesült Államok 4-0 (2-0)

------------------------------------

gólszerzők: Lavezzi (3.), Messi (32.), Higuaín (50., 86.)

csütörtökön játsszák:

Kolumbia-Chile, Chicago 2.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×