eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ez pislákolt Varga Dánielékben

A Szolnok vízilabdacsapata 11-7-re legyőzte a címvédő Pro Reccót a Bajnokok Ligája Final Six bronzmeccsén, így harmadik helyen zárta a kupaviadalt. Az InfoRádió kérdéseire Nagy Viktor és Varga Dániel válaszolt az uszodában.

A döntőt a horvát Jug Dubrovnyik nyerte, miután 6-4-es győzelmet aratott az Olympiakosz felett.

Nagy Viktor, a Szolnok világbajnok kapusa az InfoRádiónak elmondta, jobban akarták ezt a győzelmet, mint az olasz riválisuk. "Lélektanilag nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Jobban hajtottunk a vízben, mint az ellenfél játékosai, így tudtunk fölénybe kerülni. Nagyon fontos győzelmet arattunk, mert így emelt fővel távozhatunk" - mondta a hálóőr.

Elmondása szerint nem heverték ki az elődöntőben elszenvedett vereséget, csak "eltették egy másik polcra". 

"Most kellett odatennünk magunkat, a sport a jelenről szól, nem a jövőről és a múltról. Csak ez az egy számít!" - jelentette ki Nagy Viktor.

A Szolnok ötmeccses bajnoki döntőn legyőzte az Eger együttesét, így megszerezte a magyar bajnoki címet az OB I-es férfi vízilabda bajnokságban, s ugyan a magyar kupa döntőn kikapott, de BL-bronz mindenképp előrelépés a nemzetközi kupaporondon az előző idénybeli 5. hely után.

"Van hiányérzetem, mert a magyar kupát nem nyertük meg. BL-győztes se voltam még. Ezek a lehetőségek olyanok, hogy ott vannak. Számos üzenetet kaptam ismerősöktől, hogy majd jövőre, a sportban viszont ilyen nincs. A lehetőséget kell kihasználni, épp amiben van az ember. Ez most kimaradt, de jövőre megint megpróbáljuk egy másik csapattal" - mondta a válogatott első számú kapusa.

Varga Dániel, a Szolnok olimpiai bajnok vízilabdázójának az volt a célja, hogy megnyerje a budapesti hatos döntőt.

"Amikor realizálódott, hogy ez nem fog összejönni, az elődöntőt követően egészen a bemelegítésig mély nyomott hagyott bennük. Ennek ellenére erősen pislákolt bennünk a remény lángja, hogy van értelme megnyerni a bronzmeccset. A bronz is egy érem" - fogalmazott a Szolnok olimpiai bajnok vízilabdázója.

 Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője az InfoRádiónak elmondta: a bronzmeccs napján érezte a játékosain, hogy nemcsak magukért, de egymásért is meg akarják csinálni.

"Ez nagyon jó érzés egy edzőnek" - konstatálta az szakvezető.

Sűrű volt a program az utóbbi hetekben a magyar csapat számára. Cseh Sándor szerint ez meccsek iramára is rányomta a bélyegét. A harmadik bajnoki döntő után azonban visszanyúltak az alapokhoz.

"Mindenki tudta, hogy a két magyar együttes volt a legfáradtabb. Kiemelném azonban, hogy csak mi tudtuk kétszer (is) megverni a Reccót. A hatos döntő során nem lőttük túl, hanem 7 gólon tartottuk az ellenfeleiket, ez volt a kulcsa. A három napos végjáték alatt fantasztikusan védekeztünk. A mai vízilabdában ilyen fegyelmezetten és keményen kell védekezni, a bronzmeccsen aratott győzelemnek is ez volt a kulcsa" - zárta mondandóját, majd gyorsan hozzáfűzte, nagyon szeretné, ha a következő szezonban is nagyon jó csapat lenne Szolnokon.

Szöveg: Dzsubák Tamás

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×