eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Büntetik az FC Barcelonát

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ismét megbüntette az FC Barcelonát, mert szurkolói az elmúlt Bajnokok Ligája-idényben több mérkőzésen is katalán zászlókat lengettek a lelátón.

A spanyol bajnok és kupagyőztes klub honlapján olvasható közlemény szerint 150 ezer eurót (46,8 millió forint) kell fizetniük, de ebből 50 ezret csak akkor, ha a következő két szezonban ismét előkerül a katalán zászló - az úgynevezett estelada - a nézőtéren.

Az estelada a katalán függetlenség támogatóinak jelképe, és mivel az UEFA szerint politikai szimbólumnak számít, tilos a használata a mérkőzéseken. Az FC Barcelonát tavaly is megbüntették ugyanezért, akkor 30 ezer euró volt a bírság.

A klub bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen, és minden lehetséges jogi lépést megtesz, hogy visszavonják a büntetést, mert az "teljesen igazságtalan, és korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát".

A spanyol kormány megtiltotta a jelkép használatát a Király Kupa májusi Sevilla-Barcelona döntőjében, az illetékes spanyol bíróság végül mégis engedélyezte, de úgy tűnik, az UEFA nem változtat az álláspontján.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×