eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Tizenegyes-párbajban a Real Madrid nyerte meg a Bajnokok Ligáját

Miután 120 perc után 1-1-re állt a Real Madrid és az Atlético Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája milánói döntőjében, szétlövés döntött. Egyedül Juanfran hibázott, Cristiano Ronaldo lövése meghozta a kupagyőzelmet a „királyi klubnak”. A tizenegyediket az egyesület történetében.

Az Atlético Madridban Szavics játszik Godín mellett. A csapat: Oblak – Juanfran, Godin, Szavics, Filipe Luis – Gabi, Augusto, Koke, Saúl – Torres, Griezmann. Cserék: Moya, Tiago, Correa, Hernandez, Carrasco, Partey, Gimenez.

A Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Ronaldo, Benzema. Cserék: Casilla, Nacho, Rodriguez, Vazquez, Jese, Isco, Danilo

A vártnál is erősebb iramban kezdődött a döntő, az első helyzet a Real Madrid ellen adódott. Gareth Bale szabadrúgása után Casemiro kapura segítette a labdát, Jan Oblak lábbal védett. A BBC szerint ez volt a szlovén kapus 38.  védése a mostani BL-sorozatban, senkinek sincsen ennyi.  

Vezet a Real Madrid! A 15. percben Toni Kroos a balszélső helyéről ívelt szabadrúgása után Gareth Bale megcsúsztatta a labdát, Sergio Ramos pedig (lesről) a kapuba préselte a labdát. Real Madrid–Atlético Madrid 1-0

Jegyezzük meg, hogy 2014-ben is a világ- és Európa-bajnok védő szerezte a Real Madrid első gólját, igaz, akkor a 93. percben. A madridi sportnapilap, a Marca honlapján két perccel a gól után már változott a főcím: Sergio Ramos gólja lesről. A tévéfelvételből kivett fotó ezt igazolja. 

Ettől még Sergio Ramos beírta a nevét a futballtörténelem egy újabb fejezetébe: ő az első védő, aki két BL-döntőben is szerzett gólt. 

A 36. percben Antoine Griezmann 10 méterről, a balösszekötő helyéről kapásból lőtt, Keylor Navas vetőde védett. A francia lesen volt, Mark Clattenburg bíró le is fújta az esetet. 

Griezmann próbálkozott, de a jobb alsó sarok mellé lőtt.

Szünet.

Carrasco beállt az Atléticóba. 

Szenzációsan kezdett az Atlético, másfél perc alatt büntetőt harcolt ki, Pepe felrúgta Fernando Torrest. A tizenegyest Griezmann a lécre lőtte. 

Érdekes, hogy az elődöntőben, illetve annak a második mérkőzésén is lőhetett tizenegyest az Atleti, azt is Torres harcolta ki, de az is kimaradt, a Bayern kapusa, Neuer védett. (Azon a meccsen Oblak is védett egyet, Thomas Müller lövését.)

A második félidő eddig az Atléticóé. Szavics hagyott ki helyzetet. 

Kényszerű csere a Real Madridnál, Dani Carvajal megsérült, Danilo állt a helyére. 

Percek óta mezőnyjátékkal telik az idő, lassan a második félidő közepén járunk. 

Gareth Bale szabadrúgása után szögletre pattant a labda. 

Cristiano Ronaldo első igazán veszélyes megmozdulása után Godín mentett nagyot. 

A 70. percben Benzema a jobbszélső-jobbösszekötő helyén egyedül lépett ki Luka Modric labdájával, de Oblak bravúrral védett. 

Toni Kroost váltotta Isco. Kroos rengeteget dolgozott.  Ötvenöt labdaérintése volt, 92 százalékos pontossággal játszotta meg a labdákat. 

Kezdődik az utolsó negyedóra. Kassai Viktor állítgatta a táblát, jön Lucas Vázquez a Real Madridba. Karim Benzema ment le. Nem ez volt élete mérkőzése. 

Újabb nagy Madrid-helyzet maradt ki, sem Cristiano Ronaldo, sem Bale nem tudta legyőzni Oblakot. 

A 78. percben kiegyenlített az Atlético. Juanfran beadása után a Lucas Vázquezt megelőző Carrasco közelről bevágta a labdát Keylor Navas kapujába. 

Vita a 92. (90+2.) percben, Gabi szerint Sergio Ramos pirat érdemelt volna a Carrasco elleni szabálytalanságért. Így mindketten kaptak egy-egy sárgát. 

1-1-es döntetlennel telt el a rendes játékidő. Jöhet a hosszabbítás. 

Griezmann elől Danilo az utolsó pillanatban mentett. 

Az Atlético aktívabb a hosszabbításban (is). 

Bale is próbálkozott.

Vége a hosszabbítás első felének. 

Cserél az Atlético (Simeone eddig csak egyet váltott), Filipe Luis helyett jön Lucas Hernandez.

Koke lement a pályáról, Partey is játszik a BL-döntőben. Több csere nem lesz a mérkőzésen. 

Vége a hosszabbításnak, tizenegyesek döntenek. Legutóbb 2012-ben dőlt így el a kupa sorsa, Toni Kroos akkor a vesztes, Fernando Torres a győztes oldalon játszott. Mindkét kapus tizenegyes-hárító specialista, de Navas ebben a jobb. 

A Real Madrid kezd, Lucas Vázquez rúgja. Belövi, 1-0 a Real Madridnak. 

Griezmann következik, aki kihagyott egyet a rendes játékidőben. Most belőtte, 1-1. 

Marcelo nagyon bevarrta a bal alsóba, 2-1. 

Gabi, az Atlético csapatkapitánya védhetetlenül a felsőbe küldte, 2-2.

Gareth Bale higgadtan behelyezte a bal alsóba, 3-2. 

Saúl mintha edzésen lett volna, 3-3.

Sergio Ramos 4-3. 

Juanfran a kapufára lőtte, Navas is jó irányba mozdult, de nem kellett hozzáérnie. 4-3

Cristiano Ronaldo lövése a kupagyőzelmet hozhatja meg a Madridnak. Belőtte! 

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×