eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Alkoholtilalom lesz az Anglia-Wales meccs napján

Alkoholtilalom lesz június 16-án az Anglia-Wales mérkőzés előtt és után a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A június 16-án reggel 6 órakor kezdődő és 24 órán keresztül tartó tilalom Lens város bárjaira és üzleteire vonatkozik, a Bollaert-Delelis Stadionra viszont nem, ott lehet majd szeszes italokat kapni. Mark Roberts, a brit futballrendőrség vezetője elmondta, amennyiben szükségesnek tartják, más francia városokban is korlátozhatják majd az alkoholtartalmú italok értékesítését.

Roberts hangsúlyozta, akiknek nincs belépőjük a meccsre, azok ne utazzanak Lens-ba. Elárulta: az észak-francia városban aggódnak, hogy több tízezer jegy nélküli szurkoló lepi majd el a helyszínt.

Mivel az angol és a walesi válogatott mellett Észak-Írország is kijutott az Európa-bajnokságra, a brit rendőrség fokozott jelenléttel segíti a francia hatóságok munkáját országszerte. Az angol drukkerek 250 ezer jegyet vásároltak a kontinenstornára, de a rendőrség számításai szerint legalább 300 ezer, vagy akár félmillió szurkoló utazik majd Franciaországba.

Biztonsági szempontból kiemelt figyelmet kap az Anglia-Oroszország meccs is, amelyet Marseille-ben játszanak, mert a két szurkolótábor az 1998-as világbajnokságon - szintén Franciaországban - összecsapott egymással. Mark Roberts hangsúlyozta: tisztában vannak a 18 évvel ezelőtt történtekkel, de úgy gondolja, hogy az angol drukkerek azóta már kulturáltabban viselkednek külföldön.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×