INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A magyar úszók nagy napja

Infostart / InfoRádió
A magyar úszók nagy napja volt a csütörtöki a londoni Európa-bajnokságon: négy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel kényeztették el a kilátogató sok magyar szurkolót.

Hosszú Katinka volt a döntők sztárja: 200 vegyesen a szokott fölénnyel szerzett aranyérmet. Verrasztó Evelyn ötödik lett. A szám eredményhirdetése után pár perccel Hosszú Katinka 100 háton ezüstérmet nyert a dán Mie Oe. Nielsen mögött.

A 4-szer 200-as női gyorsváltók döntőjében a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Bogárka, Hosszú Katinka összetételű kvartett is győzni tudott Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn a harmadik helyen fordult, Kapás Boglárka az élre tört, Hosszú Katinka pedig nem engedte ki a kezéből a győzelmet, nagy előnnyel csapott célba a több száz helyszínen szurkoló magyar örömére.

Kapás Boglárka 800 gyorson a tőle megszokott taktikus versenyzéssel győzött. Féltáv előtt már vezetett, ezután pedig magabiztosan lett első.

200 pillangón Cseh László győzött. Hamar nagy előnyt úszott ki, és a riválisok nem tudták megszorongatni. Közülük Kenderesi Tamás a harmadik helyen ért célba, óriásit hajrázott négy századmásodperccel maradt le az ezüstről.

50 háton Bohus Richárd ezüstérmet nyert a francia Camille Lacourt mögött.

100 pillangón Szilágyi Liliána a negyedik idővel jutott be a döntőbe.

200 mellen Sebestyén Dalma az elődöntők összesítése alapján a 10. lett, így búcsúzott.

Gyurta Dániel fő számában, 200 mellen az angol Ross Murdoch rendkívül kiélezett csatában, mindössze 7 századmásodperccel győzte le a vb-címvédő német Marco Kochot.

A címlapról ajánljuk