INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Magyar szemtanú az Old Trafford kiürítéséről

InfoRádió
A Manchesterben élő Rizó Attila szerint szervezetten ürítették ki vasárnap a stadiont, mielőtt törölték a Manchester United–Bournemouth angol bajnoki mérkőzést.

Mint utólag kiderült: egy ottfelejtett kiképzőeszköz miatt napolták el a találkozót. A bombának látszó tárgyat a hadsereg tűzszerészei felrobbantották, a rendőrség pedig később közleményt adott ki, hogy nem bombáról, hanem egy arra nagyon hasonlító kiképzőeszközről volt szó, amelyet egy robbanószer-kereső kutyák kiképzésével foglalkozó cég felejtett a stadionban.

Rizó Attila az utóbbi két szezonban minden hazai Manchester United-mérkőzést a helyszínről szurkolt végig. Húsz perccel a kezdősípszó előtt ezúttal is tűkön ülve várta, hogy kedvenc futballistái kifussanak az Old Trafford gyepére.

Amikor megérkezett az Old Trafford elé, semmi előjele nem volt a percekkel későbbi eseménysorozatnak.

„Vasárnap délután is 20 perccel a mérkőzés kezdete előtt érkeztem meg, majd foglaltam el a helyem a nézőtéren. A kapu mögötti szektorunk ugyanúgy kezdett megtelni, mint máskor. Nem tűnt fel semmi, csupán arra lettem figyelmes, hogy két másik lelátó teljesen üres. Éreztem, hogy valami nem stimmel” – hangsúlyozta a Manchesterben élő magyar szurkoló.

Körülbelül akkor kezdték meg az Old Trafford kiürítését..

„A klub munkatársai figyelmeztették az embereket, hogy hagyják el a létesítményt, aztán az összes szurkolót kivezették a stadionból. Le kell szögeznem, rendkívül szervezetten zajlott le az evakuálás. Pánik hangulatról szó sem volt” – jegyezte meg Rizó Attila.

Az InfoRádiónak kiemelte, nagy csalódásként élte meg az elmaradt összecsapás hírét, együttérzett azokkal, akik csak erre a meccsre jutottak el.

„Találkoztam egy amerikai sráccal, aki csak erre a találkozóra jött ide, de a történtek miatt már haza is utazott. Rossz érzés volt látni a csalódottságát. Hétfőn kaptam e-mailt a klubtól, hogy a jegy árát visszautalják és a keddre elhalasztott meccset ingyen tekinthetik meg, akiknek volt jegye” – tájékoztatott.

A Manchester United és a Bournemouth mérkőzését kedden 21 órától pótolják az Old Traffordon, amelyet a DIGI Sport 1 csatorna élőben közvetít.

A címlapról ajánljuk