eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma

Kajak-kenu olimpiai válogató - Douchev-Janics és Hajdu nyert 200-on

A női kajakosoknál Douchev-Janics Natasa, a férfi kenusoknál pedig Hajdu Jonatán nyerte a pénteki 200 méteres egyes versenyt a sportág első olimpiai válogatóján, Szegeden.

Mindkét versenyző esélyesként indult döntőjében.

Douchev-Janics szoros küzdelemben győzött, de végig uralta a futamot, és magabiztosan nyert. A második helyen a 21 éves, ifjúsági világbajnok Lucz Dóra végzett, így ebben a számban ők ketten utazhatnak majd a jövő hétvégi, duisburgi világkupára, amely a válogató második fordulója lesz számukra.

"Nagyon jól sikerült az eleje, erre nem számítottam, a végén pedig már éreztem, hogy meglesz, bár fogyott az erőm - mondta a 33 éves, háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki hozzátette: - Le a kalappal a fiatalok előtt! De én azért még megpróbálom az utolsókat rúgni. Örülök, hogy utazhatok Duisburgba és harcolhatok az olimpiáért."

Az ugyancsak ifjúsági világbajnok Hajdu Jonatán rögtön a rajt után az élre állt, és végig vezetve lett első, bár majdnem meglepte őt a remekül hajrázó Nagy Péter, aki mindössze 18 századmásodperccel lemaradva lett második.

"Az erős szembeszél miatt mindannyian belassultunk a végén, így a célban nem is tudtam, hogy hányadik lettem" - árulta el a tavaly ősszel betegeskedő Hajdu, aki azt mondta: a 2015-ös formájától még messze van, de úgy érzi, jó úton jár.

Az olimpián nem szereplő női C-1 200 méteres számban is most rendezték az első kört - amely az Európa-bajnokságra válogat -, ebben a versenyben a győriek kenusa, Lakatos Zsanett ért elsőként a célba.

A szerdától péntekig rendezett válogatón a 12 olimpiai számból 10-ben bonyolították le az első fordulót, a négyesek majd a második versenyen szállnak vízre. A második kört részben a jövő hét végén, a duisburgi világkupán, részben június 10-12-én rendezik, ez utóbbi viadal után válik majd teljessé a riói csapat.

A pénteki döntők dobogósai:

férfiak:

C-1 200 m:

1. Hajdu Jonatán (Dunaferr) 41.220 mp

2. Nagy Péter (Graboplast Győr) 41.238

3. Lantos Ádám (Graboplast Győr) 42.294

nők:

K-1 200 m:

1. Douchev-Janics Natasa (Graboplast Győr) 41.122 mp

2. Lucz Dóra (UTE) 41.320

3. Hagymási Réka (BHSE) 41.500

C-1 200 m (nem olimpiai szám):

1. Lakatos Zsanett (Graboplast Győr) 50.852 mp

2. Devecseriné Takács Kincső (Graboplast Győr) 51.584

3. Kisbán Zsófia (Lágymányos) 55.334

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×