eur:
394.35
usd:
370.48
bux:
66147.74
2024. április 16. kedd Csongor

Nem volt összeesküvés az Orosz Nagydíjon

Cáfolta az összeesküvésről szóló híreszteléseket a Forma-1-es Mercedes csapat, melynek címvédő pilótája, Lewis Hamilton példátlan pechsorozattal kezdte az idényt.

A háromszoros világbajnok brit versenyzőt rendre technikai problémák akadályozzák. Szombaton az Orosz Nagydíj időmérő edzésének harmadik szakaszában műszaki gondok miatt nem tudott mért kört teljesíteni, így a 10. helyről volt kénytelen nekivágni a futamnak, és végül második lett. Márkatársa, Nico Rosberg ugyanakkor hibátlanul teljesít, és négyből a negyedik futamát nyerte meg a szezonban.

"Mindent megmozgatunk, a belünket kidolgozzuk, hogy a lehető legjobb kocsit adjuk Lewisnak" - hárította el indulatosan az interneten terjedő összeesküvés-elméleteket Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. - "A közösségi médiában folyamatosan sértegetnek bennünket, de egyik őrült sem gondolhatja komolyan, hogy hátrányos helyzetbe hozzuk azt a pilótánkat, aki két vb-címet nyert nekünk."

Az istálló felügyelőbizottságában dolgozó Niki Lauda is tagadta, hogy a csapaton belül a német versenyző lenne a kedvezményezett.

"1100 emberünk próbálja a lehető legjobb autókat előállítani. Szó sincs szándékos hibákról, ezek az emberi mulasztások bárhol előfordulhatnak" - hangsúlyozta az osztrákok háromszoros világbajnoka.

Az idény előtt a Mercedes kicserélt néhány szerelőt a két pilóta körül - az indoklás szerint azért, hogy "új ingerek érjék őket". Hamilton akkor kifogásolta ezt a döntést, melynek szerinte semmi értelme sem volt.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×