eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az UEFA rendkívüli ülést hívott össze május 18-ra

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfői, budapesti ülésén rendkívüli ülést hívott össze május 18-ra, amikor az elnök kérdéséről tárgyalnak.

Wolfgang Niersbach, a német szövetség elnöke elmondta, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) legkésőbb egy hét múlva dönt Michel Platini elnök ügyében, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) hat évre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. Hozzátette, a vb május 18-án az Európa Liga bázeli döntője előtt az ítélet ismeretében határozhatja meg a további teendőket.

Platinit azért tiltotta el a FIFA, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter első fokon nyolcéves eltiltását kapott "összeférhetetlenség" és "hűtlen kezelés" miatt, majd fellebbezésük után mindkettőjük büntetését hat esztendőre csökkentették.

A végrehajtó bizottság véglegesítette a 2024-es Eb helyszínének kijelölési folyamatát is. Eszerint szeptembertől lehet jelentkezni, amelyre jövő márciusig lesz lehetősége az érdeklődő országoknak, így azoknak éppen egy évük lesz a végeleges pályázat benyújtására. Az UEFA 2018 szeptemberében választja ki a házigazdát.

Az UEFA honlapjának beszámolója szerint a vezető testület a szervezett keddi, 40. éves rendes kongresszusa előtt tartott ülésén elégedett volt a június 10-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokság előkészületeinek utolsó simításairól szóló beszámolóval.

A bizottság további négy évre újraválasztotta a klubok gazdasági működését vizsgáló, illetve a játékvezetői testület tagjait. Emellett engedélyezte a negyedik cserelehetőség tesztelését a férfiak és a nők idei és jövő évi U19-es Európa-bajnokságán, továbbá az U21-es korosztály 2017-es férfi Európa-bajnokságán.

Az UEFA kedden, Budapesten tartja a 40. kongresszusát, melynek egyik legfontosabb kérdése, hogy a küldöttek megszavazzák-e Koszovó tagfelvételét.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×