eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Férfi kézilabda BL - A Veszprém bejutott a négyes döntőbe

Sorozatban harmadszor jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe az MVM Veszprém.

A bakonyi együttes az idegenbeli háromgólos sikert követően a negyeddöntő szombati visszavágóján 30-30-as döntetlent játszott a vendég macedón Vardar Szkopjéval.

A Veszprém így 59-56-os összesítéssel jutott a május 28-29-i kölni négyes döntőbe. Az elődöntő sorsolását kedden rendezik.

Eredmények:

férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:

MVM Veszprém-Vardar Szkopje (macedón) 30-30 (12-14)

---------------------------------------------------

a Veszprém gólszerzői: Ilic 9, Nagy L. 7, Marguc, Lékai 4-4, Palmarsson, Sulic 2-2, Ugalde, Iváncsik 1-1

Továbbjutott: a Veszprém, 59-56-os összesítéssel.

A magyar bajnok, SEHA Liga- és Magyar Kupa-győztes csapat és macedón riválisa ebben a szezonban egyszer találkozott Veszprémben: november 10-én 24-24-es döntetlen született.

Rosszul indult a találkozó a bakonyi együttesnek: a tizedik percig akcióból nem tudott betalálni, a vendégcsapat pedig 6-2-es előnyre tett szert. Nagy László azonban kétszer villant, Mirko Alilovic pedig hétméterest hárított, így két gólra felzárkózott a Veszprém. A folytatásban a Vardar visszaállította a négygólos különbséget, amelyet meg is tartott a 26. percig. Az első játékrész hajrájában zárkózni tudott Javier Sabaté együttese, így két találat volt a vendégek előnye a szünetben.

A második félidőben jobban kezdett a Veszprém, és a 39. percben átvette a vezetést (19-18). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, az 57. percben 28-27-re újra a Vardar vezetett. Az utolsó három percben három gólt szerző Momir Ilic vezérletével a hazaiak kézben tartották a végjátékot, és nem engedték ki kezükből a továbbjutást.

Az idény eddigi négy egymás elleni összecsapásából egyszer nyert a Veszprém, és immár harmadszor lett döntetlen a meccs.

Szerdán játszották:

Kielce (lengyel) - Flensburg-Handewitt (német) 29-28 (14-13)

------------------------------------------------------------

Továbbjutott: a Kielce, 57-56-os összesítéssel.

Később:

Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 18.30 (az első mérkőzésen: 24-29)

vasárnap játsszák:

Paris Saint-Germain (francia) - PDD Zagreb (horvát) 17.00 (28-20)

A párharcok győztesei vesznek részt a május 28-29-i kölni négyes döntőben.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×