eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Világbajnoki túraautó-futam a Hungaroringen a hétvégén

A hétvégén három magyar pilóta részvételével rendezik a túraautó-világbajnokság hungaroringi futamait.

Az első két versenyhétvége alapján magabiztosan készül a túraautó-világbajnokság hungaroringi állomására Michelisz Norbert.

„Nagyon pozitív érzésekkel várom a futamot. Szerencsére az első két versenyhétvége nagyon jól sikerült, harmadik vagyok az összetettben, vezetjük a gyártó értékelést, nagyon jó helyzetben vagyunk, látszott, hogy sokat fejlődött a korábbi évekhez képest, magabiztosan várom az egész évet is.”

Michelisz Norbert még úgy is jó esélyt lát a kiemelkedő szereplésre, hogy komoly pluszsúllyal indulnak a Honda pilótái.

„Meg leszünk pakolva 70 kiló súllyal, ez körönként nagyjából egy másodperces lemaradást eredményez az első két versenyhétvégéhez képest. Én balanszsúlytól függetlenül azt a célt tűztem ki magam elé, hogy dobogón legyek, vagy akár még futamot is nyerjek. Valószínűleg a kulcs része a hétvégének az időmérő lesz: muszáj az első tízben kvalifikálnunk magunkat. Ekkor van esélyünk a fordított rajtrácsos versenyen” - mondta Michelisz Norbert.

Világbajnoki túraautó-futam a Hungaroringen a hétvégén

A mogyoródi pályán ez lesz az első verseny az újraaszfaltozás után – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Jó is, amikor elkezdődik az idény, főleg úgy, hogy egész télen egyrészt az előkészítéseken dolgoztunk, kint a ringen is zajlottak a munkák. Volt egy bennünk némi feszültség, hogy időben és olyan minőségben készüljön el, ahogy reméltük, ez lesz az első nagy próbája az egésznek, az eddigi tapasztalatok jók.”

„Általában itt a nézők az utolsó napokban döntik el, például az időjárástól függően, hogy kilátogatnak-e vagy sem. Az nagyon jó, hogy már az utánpótlás is megjelent, Zengő Zoltán már velük foglalkozik. A szurkolók ki vannak éhezve a magyar pilóták sikereire, megkettőzött erővel fognak szurkolni.”

Gyulay Zsolt kiemelte, hogy minél több olyan versenyt akarnak rendezni, amivel fel lehet hívni a figyelmet a Hungaroringre, a világ egyik legfoglalkoztatottabb pályájára, így a többi között kamionos Európa-bajnoki futam is lesz majd Mogyoródon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×