eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin

Bernd Storck nem fél a németektől

A magyar labdarúgó-válogatott összességében jól teljesített a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen, hasonlóan mint a norvégok elleni pótselejtezőn – mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban a szövetségi kapitány.

Bernd Storck azt reméli, hogy több játékos már nem sérül meg az Európa-bajnokság előtt. A német szakember nem tart attól, hogy a válogatott kikap a németektől az utolsó felkészülési meccsen, annak viszont nem örül, hogy több válogatott kerettag is kevés játéklehetőséget kap a klubjában.

Nem egészen két hónap múlva kezdődik a franciaországi Európa-bajnokság. Milyen állapotban van a válogatott, hol tartanak a felkészülésben?

Kevés időnk van az Európa-bajnokságig, hamarosan vége az idénynek. Április végén befejeződik a magyar bajnokság is, a szezon a Magyar Kupa május 7-i döntőjével zárul. Most azon dolgozunk a munkatársaimmal, hogy felkészüljünk a májusi ausztriai edzőtáborra. Folyamatosan keressük a megfelelő labdarúgókat. Sajnos, több sérült játékosunk van jelenleg, aminek nagyon nem örülök. A diósgyőri Elek Ákos a Vasas elleni hétvégi bajnokin, Nagy Ádám és Priskin Tamás pedig még a horvátok elleni felkészülési meccsen sérült meg. Folyamatosan követjük a rehabilitációjukat. Remélem, most már semmi nem történik a játékosainkkal, de folyamatosan figyeljük a meccsek utáni híreket.

Mennyire volt elégedett a válogatott horvátok elleni teljesítményével?

Összességében elégedett voltam a csapat horvátok elleni mérkőzésen mutatott teljesítményével. Ha a részletekbe is belemegyünk, akkor az első félidővel csalódott voltam, mert a csapat játéka nem volt jó, a játékosok nem voltak elég kreatívak és bátrak. A második játékrészre azonban feljavultak, hasonlóan teljesítettek a futballisták, mint a norvégok elleni pót-selejtezőn. Ezzel már elégedett voltam, hiszen a magyar válogatott egy igazán erős horvát csapat ellen rászolgált a döntetlenre.

A magyar együttes május 20-án Elefántcsontpartot fogadja felkészülési mérkőzésen. Miért ezt az afrikai együttest választották?

Direkt nem könnyű ellenfelet kerestünk. Elefántcsontpartnak erős együttese van. Hasonló a játékstílusa mint a portugáloknak, akik szintén 4-3-3-as felállásban játszanak. Az afrikai játékosok erős testfelépítésűek, technikásak és gyorsak. Elefántcsontpart a magyar csapattól eltérő stílusban játszik, ez fontos szempont volt, amikor ellenfelet választottunk.

Elégedett azzal, hogy Németországgal játszik a csapat az utolsó felkészülési mérkőzésen?

Örülök, hogy a német válogatottal játszunk közvetlenül az Európa-bajnokság előtt. A kontinensviadal előtt szeretném látni a csapatomat a világ egyik legjobb együttese ellen, amikor igazán nyomás alatt játszhat a nemzeti együttesünk. Szerintem Németországban játsszák a legjobb futballt. Az utolsó felkészülési meccsen meg lehet mutatni, hogy mennyit fejlődött a magyar válogatott az ausztriai edzőtáborban. Remélem jók leszünk, optimista vagyok.

Németország a világbajnok, a világ egyik legjobb együttese, nem tart attól, hogy közvetlenül a kontinensviadal előtt beleszalad egy vereségbe a magyar válogatott?

Nem félek attól, hogy kikapunk németektől. Nem szabad negatívnak lenni, én pozitívan állok ehhez az összecsapáshoz. A magyar válogatottnak a saját stílusát kell játszania a németek ellen. Ez a találkozó sokat segíthet az Ausztria elleni csoportmeccsre való felkészülésben, nekünk ugyanis nem a németek, hanem az osztrákok ellen kell készülnünk. Az első lépést az osztrákok elleni meccshez a németek ellen tehetjük meg. Tudom, hogy a németeknek erős csapatuk van, de nem félek tőle. Ha magyar csapat a saját játékát játssza, akkor nem lehet gond.

Mennyire elégedett a válogatott keretben számításba vett játékosok játékidejével? A nemzeti együttes kezdőcsapatában is számításba vett Kleinheisler László a Werder Bremenben, Lang Ádám pedig a Videotonban szorult a kispadra.

Nem vagyok elégedett azzal, hogy több válogatott játékos is keveset játszik a klubjában. Lang Ádám alig szerepel a Videotonban, de ebben nem szólhatok bele, ez a székesfehérvári együttes vezetőedzőjének a döntése. Így viszont nem tud fejlődni a válogatott hátvéd. Kleinheisler László is keveset játszik Brémában, viszont keményen és jól dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy jó munkát végez Németországban. Hasonló helyzetben van, mint az őszi, norvégok elleni meccsek előtt, amikor szintén alig játszott.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×