eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kiért az olimpiára a Benedek-csapat!

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8:7-re nyert Németország ellen az olimpiai selejtező torna negyeddöntőjében. Benedekék kijutottak az olimpiára.

A magyar válogatott a mérkőzésen végig biztosan vezetett, de a vége a vártnál kicsit szorosabb lett.A nap, amelyre vártunk, amikor a magyar férfiválogatott elmondhatja magáról, hogy megvan a kvóta - írja a waterpolo.hu.

Nos, elmondhatja!

Ehhez a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében a németeket kellett legyőzni.

Benedek Tibor csapata megtette!

Kiért az olimpiára a Benedek-csapat!

A vezetőgólt két Balázs hozta össze: Hárai kiharcol egy fórt, amit Erdélyi lőtt be kíméletlenül. Átellenben Real mellélőtte a rivális emberelőnyös helyzetét, majd egy újabb hátrányt sikerült kivédekezni. Támadásban hibáztak a mienk (Varga Dániel lövését például blokkolták), ám Nagy Viktor könnyedén védett egy német kacsázó lövését. Elöl újabb hiba jött, nyilván idegesek voltak a felek, hiszen hatalmas volt a parti tétje.

Nagy Viktor védése után Hosnyánszky Norbertet kiküldték a centerről, Patrick Weissinger mester időt kért. A fórmegjátszás nem volt jó, mert a magyar védelem stabilan állt a lábán, Stamm csak mellé tudott lőni. Átellenben Bedő Krisztián nem kapott ítéletet, újra az egyenlítésért támadott Németország, ám aztán kontrát fújtak a bírók. Bedő szorongatott helyzetben kivitelezett ejtését Kong leszedte, de Nossek sem volt odaát pontos. Benedek Tibor időt 1.02-vel a negyed vége előtt időt kért, majd Vámos Márton bombáját kiütötte Kong. A sarokdobás után a kapus elvitte a labdát Hárai elől, így 1–0-val indult a parti.

A felek jól ismerik egymást, hiszen a selejtező előtt néhány napig edzőmeccseket játszott – nyilvánvalóan ezeket a tapasztalatokat mindenki igyekezett kihasználni. Stamm második kiállítása után Manhercz Krisztián villant – idegnyugtató gólt volt, mi tagadás. Csukról Varga Dánielt állították ki, Nossek lövését azonban a fára tolta Hosnyánszky. A center sem itt, sem ott nem kapott ítéletet, 2–0-ra vezettünk.

Lejárt a támadóidőnk, de visszakaptuk a labdát – éltünk a lehetőséggel: Hosnyánkszy löketét védte Kong, de a kipattanóból Hárai ötméterest harcolt ki, amelyet VargaDénes értékesített. A 12. percben 3–0 állt a táblán.

Még ebben a minutumban szépítettek a németek, hiszen Decker Ádám kiállítása után Nossek célzott pontosan. Stamm labdaszerzése után Zalánki Gergőt állították ki, Restovic lövését Nagy Viktor védte, majd Stamm lőtt mellé. Majd a hátul remekül védekező Szivós Márton átellenben ellépett védőjéről, a labdát pedig Erdélyi varázsolt a kezére. Az egri akció remek gólt hozott, 4–1-re alakítva az állást.

Nagy újabb védése után Csukkal szemben már tehetetlen volt – a center három védő között akciózott szépen. Manhercz kipontozta a harmadik hibáját összegyűjtő Stammot, a fórt Erdélyi belőtte – 5–2. Nem csoda, hogy időt kért Németország. A negyedben még kivédekeztünk egy újabb hátrányt, avagy továbbra is rendben, nagyon rendben volt a játék!

A folytatásban is főleg hátul beszélhettünk elsőrangú játékról, szenvedtek a németek a szorításban, a blokkok is a helyükön voltak, a zóna remekül működött, ha pedig kellett, Nagy Viktor állt a helyén. Egy lefordulás után aztán Manhercz visszahúzása után ötöst kaptunk, amelyet ezúttal is a névnapos Varga Dénes lőtt be – 6–2, kezdhettünk hátradőlni.

A játékosok nem tették persze. Varga Dénes blokkolt egyet, Nagy védte Nossek lövését emberhátrányban, majd Varga Dénes kíméletlenül, védhetetlenül zúdított be egy fórt. Bukowski révén azért emberelőnyből lőtt egy gólt az ellenfél, de látva csapatunk magabiztosságát, túlságosan nem kellett már izgulnunk.

Főleg úgy, hogy Manhercz is „betett” egy fórt – igaz, ezt Nossek szerencsés lövése (Hosnyánszky kezéről pattant a labda a kapuba) „kiegyenlítette”. Következő kísérletét aztán persze Nagy Viktor már védte. Real később betalált, majd Restovic is gólt jegyzett – 3.40 volt ekkor hátra, 8–6 állt a táblán.

Benedek Tibor reklamálásért sárga lapott kapott, nőtt az adrenalin, különösen azok után, hogy Kong védett, majd egy kapufa után hozzá került a labda. Kiküldték Csukot és Varga Dánielt együtt – a páros kiállítás után ők jöhettek. Zűrzavar következett: hozzánk került a labda, de nem végeztük el a szabaddobást, így az üresen maradt Bukowski 8–7-re hozta fel csapatát.

Fórt kaptunk, de eladtuk a labdát, 1-42-vel a vége előtt az egyenlítésért támadott Németország. Blokkoltunk. 51 másodperccel a vége előtt Hárairól kiküldték védőjét, időt kértünk. A fórmegjátszás nem sikerült, Erdélyi lövését védte Kong – időt kért Németország. Támadását kivédekeztük, Nagy Viktor védett, a sarokdobás után sem született gól - fellélegezhetünk.

A szombati elődöntőben a Franciaország–Hollandia negyeddöntő győztesével játszik csapatunk – 19.00, tv: M4.

De most engedjünk fel, és rögzítsük: megvan az a kvóta!

Eredmény – Férfi olimpiai selejtező, Trieszt

Negyeddöntő

Magyarország–Németország 8–7 (1–0, 4–2, 2–1, 1–4)

Vezette: Peila (amerikai), Alexandrescu (román)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos, Erdélyi 1, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 3, Hárai. Csere: Zalánki, Manhercz K. 3, Hosnyánszky, Decker Á., Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

NÉMETORSZÁG: Kong – Bukowski 2, Schlanstedt, Real 1, Preuss, Jungling, Nossek 2, Schuler, Stamm, Csuk 1, Restovic 1, Eidner. Szövetségi kapitány: Patrick Weissinger

További mai program

Negyeddöntő

Kanada-Spanyolország 17.30

Franciaország-Hollandia 19.00

Olaszország-Románia 20.30

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×