eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Hódmezővásárhely történelmet ír

Hódmezővásárhelyen, a városi közgyűlés pénteki ülésének kiemelt napirendi pontja volt a július 6-10. között zajló junior úszó Európa-bajnokság, amelynek kapcsán elhangzott: határidőre elkészül a városi uszodakomplexum bővítése.

A tanácskozáson megjelent Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a város országgyűlési képviselője is - olvasható a Magyar Úszó Szövetség közleményében.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elismerését fejezte ki, hogy Hódmezővásárhely a kontinensbajnokság sikere érdekében a meglévő komplexumot – amely eddig egy nyitott és egy fedett ötvenes medencéből, tanmedencéből és élményfürdőből állt – egy fedett 33-as bemelegítő medencével is bővítette. A MÚSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb kihívás a rendezők számára a közlekedés biztosítása lesz, hiszen több csapat is a 24 kilométerre fekvő Szegeden lakik majd. Mint mondta: megnyugtató, hogy a félóránként induló csapatszállító buszok a forgalmas időszakban rendőri felvezetést kaphatnak.

A közgyűlésen elhangzott, hogy az előzetes nevezési határidő lezárulta előtt egy hónappal már 30 ország jelezte részvételét az eseményen. A kontinensviadal sportágtörténeti premier is egyben, hiszen a vásárhelyi junior Eb-n debütál az új korosztályos szabály, melynek értelmében az eddigi kettő helyett négy évjárat ifjú képviselői indulhatnak – igazodva a FINA junior vb-k szabályaihoz –, így a 14-17 éves lányok és a 15-18 esztendős fiúk.

A magyar csapatban a tervek szerint többek között rajthoz áll majd Késely Ajna és Gyurinovics Fanni is, akik tavaly nyáron ketten hat aranyérmet szereztek a tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×