INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Újabb nagy sikerre készülnek az újpestiek

Infostart / InfoRádió
Tóth Ildikó, az UVSE vízilabdázója szerint mostanra érett össze igazán a csapatuk, amelynek akár az Euroliga-sikerre is lehet esélye. A centernek erre a hétre jutott egy kis ünneplés is a válogatott társakkal.

Tóth Ildikót meglepte a Magyar Olimpiai Bizottság "Nők a Sportért" díja, amelyet a magyar válogatott tagjaként vehetett át a napokban.

"Nem tudtuk, hogy ezt, vagy az előző évet díjazták, de gondolom, az ideit, hiszen a 2015-ös számunkra értékelhetetlen. Ettől függetlenül nagyon jól esik bármilyen elismerés, amelyet kapunk" - mondta az InfoRádiónak adott interjúban.

Hozzátette, hogy a belgrádi aranyérmet ugyan senki nem veheti el tőlük, de nem is jogosítja fel őket semmire.

"Egy olimpiai kvótát jelent számukra, aztán menni kell tovább" - fogalmazott.

Nemrégiben egy nemzetközi tornán vett részt a magyar női vízilabda-válogatott Athénban, ahol két nap leforgása alatt négy mérkőzést játszottak. A játékosok jelenleg visszatértek a klubcsapatukba, és alapozó edzéseket végeznek.

"Edzőnk, Áts Bertalan és a szövetségi kapitányunk, Bíró Attila Hollandiában a helyszínen figyelik az olimpiai kvalifikációs tornát. Mi közben itthon kaptunk programot. Az UVSE-ben leginkább az erőfejlesztésre helyeztük a hangsúlyt a héten. A következőn már gyorsítanánk, de ugyanolyan figyelmet kap a fizikai felkészülés is" - jelezte az újpestiek válogatott játékosa.

Nem titkolta, hogy megterhelő a mostani munka, de nem lehet összehasonlítani azzal az időszakkal, amikor napi kétszer 2 órát, plusz konditermi edzéseket is végeztek a válogatottal.

"Az ünnepeket alatt nem lesznek edzések, jut idő a pihenésre" - jegyezte meg.

Tóth Ildikó szerint az elmúlt másfél év alatt összeérett az UVSE.

"Antal Dóra csatlakozott hozzánk az év elején. Hamar beilleszkedett, hiszen a válogatottban is azon a poszton játszik. Nagyon összeszokott és szervezett a csapat, ez leginkább a védekezésünkön látszik meg. A kapusunk, Gangl Edina szintén stabilan áll a lábán. A támadófiguráinkat csupán tökéletesíteni kell. Miközben szélesítjük a repertoárunkat, az eddigiek fejlesztésén, pontosításán dolgozunk" - taglalta a center.

Úgy látja, hogy nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is komoly sikereket érhetnek el klubcsapatával. Április 22-én az újpestiek a címvédő Olympiakosz Pireusz alakulatával küzdenek meg a sorozat negyeddöntőjében.

"Hozzánk hasonlóan ők is erősödtek tavalyi szezonhoz képest. Egy éve, amikor összecsaptunk velük, még csak hat hónapja edzett együtt a társaság. A teljes garnitúra mára már 1,5 éve készül együtt folyamatosan. Mindenkinek 100 százalékot kell nyújtania, hogy egy ilyen rangos sporteseményen döntőt játszhassunk, akár nyerhessünk" - fejtette ki Tóth Ildikó az InfoRádióban.


A címlapról ajánljuk