INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Felsorakoztak Infantino mögé az európai klubok

InfoRádió / MTI
Bár szavazati joggal nem rendelkezik, de Gianni Infantinót, az európai szövetség (UEFA) svájci főtitkárát támogatja a nemzetközi szövetség (FIFA) február 26-i elnökválasztásán az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA).

"Mindig elégedettek voltunk vele, bizalmon alapuló, komoly együttműködés volt közöttünk. Ugyan mi nem voksolhatunk, de a futball szellemiségének nevében Gianni Infantinót támogatjuk" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke, egyben a 220 klubot tömörítő ECA vezetője a szervezet keddi, párizsi ülését követően.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: az európai tagországok, köztük Magyarország támogatását élvező Infantino, aki mögött tíz dél-amerikai és hét közép-amerikai szövetség is felsorakozott. Mellette Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember a jelölt.

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

A címlapról ajánljuk