eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

"Hamilton utolérte a példaképét"

Lewis Hamiltonnak, a Mercedes istálló brit pilótájának austini győzelmétől és harmadik világbajnoki címének megnyerésétől volt hangos a nemzetközi sajtó a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának másnapján, amelyen több lap a vereséget lehangoltan nyugtázó Nico Rosberg reakciójáról is írt.

Nagy-Britannia:

The Times:
"Lewis Hamilton vasárnap este a harmadik világbajnoki címével bekerült a brit autósport történelemkönyvébe. Hosszú út vezetett idáig annak a pilótának, aki tízévesen kijelentette, egyszer Forma-1-es vb-győztes lesz, édesapja, Anthony pedig három munkahelyen dolgozott, hogy finanszírozni tudja Lewis pályafutását."
Guardian:
"Hamilton már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon az összetett élére állt, s ezt meg is tartotta az egész szezonban. A Forma-1 technikailag túlkomplikált világában a brit versenyző vb-diadalára egyszerű a magyarázat: gyorsabb volt, mint legnagyobb riválisa és csapattársa, Nico Rosberg."
Daily Mail:
"A szurkolók előtt Rosberg nem fogadta el Hamilton kézfogását, s a pezsgőbontásban sem vett részt. Miután az előző szezonban szoros küzdelemben maradt alul, az idei vereség már túl sok volt neki."
Sun:
"Hamilton mesterhármasa."
Independent:
"Ez Hamilton pillanata volt. Az ő napja és az ő éve."

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"+Életem legszebb pillanata+ - Lewis Hamilton harmadszor világbajnok Austinban - a tőle megszokott, ellentmondást nem tűrő módon. Csapattársa, Nico Rosberg hibázott, ezzel elveszítette a győzelem esélyét."
Süddeutsche Zeitung:
"Rosberg hozzávágta a sapkát Hamiltonhoz. A brit könnyekkel a szemében szállt ki az autójából harmadik vb-címének elnyerésekor, csapattársa, Rosberg számára azonban savanyú volt a szőlő."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
"Hamilton a király, háromszoros világbajnok, mint Ayrton Senna. Rosberg ügyetlenkedett és odaajándékozta csapattársának a futamgyőzelmet, s ezzel a vb-címet is. Hamilton a világ tetején. Tíz győzelem és 11 pole pozíció 16 futamon: ezt felesleges magyarázni. De hogyan zárkózott fel Sebastian Vettel: a 13. helyről rajtolva lett harmadik. Remekül startolt a vizes pályán, őrületes tempóban jött fel, s aztán óriásit harcolt a két Red Bull-versenyzővel."
Tuttosport:
"Lewis Hamilton nyert és bebiztosította harmadik világbajnoki címét. De mekkorát hibázott Rosberg! A német sokszor peches volt, de nyilvánvaló, hogy az idény során egyszer sem sikerült komolyan megszorongatnia csapattársát. Vettel tökéletes versenyt futott, s felállhatott a dobogóra."
Corriere dello Sport:
"Hamilton utolérte a példaképét, immár neki is három vb-címe van, mint Sennának. Ezt az amerikai futamot akár mintának is lehet tekinteni: a Forma-1-nek mindig ilyennek kellene lennie. Előzések ezrei, s izgalom az első kanyartól az utolsóig."
La Stampa:
"III. Lewis király, győzelem és könnyek. Hamilton most már a Forma-1 legnagyobbjai közé tartozik."

Spanyolország:


Sport:
"Ahogyan megszoktuk tőle, Hamilton ismét az ambíciójának, bátorságának és elszántságának köszönhetően nyert. Nincs értelme túlbeszélni: Lewis ebben az idényben a legjobb volt, ismét világbajnok lett, és nagyon megérdemelte."
Mundo Deportivo:
"Az elmúlt évek legjobb versenye azzal ért véget, hogy Rosberg odaajándékozta a sikert csapattársának, ami az utóbbi számára a vb-címet is jelentette."
El País:
"Hamilton ebben az idényben mindenkinél jobban koncentrált a munkájára, s az első naptól kezdve tetszés szerint uralkodott. Csapattársa, Rosberg egy pillanatra sem jelentett akadályt a számára."
As:
"Újra megcsinálta. Lewis Hamilton máris a Forma-1 történetének legjobbjai közé tartozik."
La Vanguardia:
"Hamilton tovább uralkodik. A Mercedes brit pilótája az idénybeli 10. sikerével és a Rosbergtől kapott újabb ajándékkal bekerült a háromszoros világbajnokok klubjába."
Marca:
"Már most olyan, mint Senna."
El Mundo:
"Egy uralkodó, riválisok nélkül. Austini győzelmével Hamilton bebiztosította a harmadik vb-diadalát. Ebben az idényben akkora fölényben volt, mint korábban még soha."

Franciaország:


L'Équipe:
"Egy őrült futam, amely egyben egy nagy bajnok versenye is volt. Ez a GP méltó volt Hamilton megkoronázásához, a britnek minden tudását be kellett vetnie."

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×