eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amerikában tanuló diák az első magyar érmes az Universiadén

Egy Amerikában tanuló diák lett az első magyar érmes a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén: Valkai Ferenc a kardvívók egyéni versenyében végzett harmadikként.

A 25 éves Valkai francia, japán, majd dél-koreai riválist ütött el a továbbjutástól. Utóbbi ellen ráadásul 12-14-ről fordított, így került az elődöntőbe, ott viszont az orosz junior világbajnok Dmitrij Danyilenko megálljt parancsolt neki 15-6-tal.

A második Universiadéján induló Valkai egyenesen New Yorkba tér vissza, ahol már két éve közgazdaságtant tanul és kétszeres amerikai egyetemi bajnoki ezüstérmes.

A magyarok közül Sebestyén Puy és Csaba Márton Bence a 32 között búcsúzott, s ugyanitt esett ki női párbajtőrvívásban Bossányi-Jung Alexandra, Kolczonay Anna és Mihály Kata is.

A vívócsarnokban vasárnap a női tőr és a férfi párbajtőr egyéni küzdelmeit rendezik meg.

Az olaszok felett aratott 10-8-as győzelmet követően az ausztrálok elleni döntetlennel folytatta szereplését a címvédő magyar válogatott a férfi vízilabdatornán.

A meccs első gólját az első találkozó egyik hőse, Bátori Bence szerezte büntetőből. Az ausztrálok azonban tartották a lépést, egészen 3-2-ig, amikor kettővel sikerült elhúzni Chilkó Márton akciógóljával (4-2). A folytatásban azonban az ausztrálok 5-5-nél utolérték Vincze Balázs csapatát, ez volt a félidei állás.

A sok kiállítás jellemezte mérkőzésen a harmadik játékrészben 7-5-re, majd bő négy perccel a vége előtt 8-5-re is vezetett a magyar együttes, mégsem sikerült nyernie, mert a szívós rivális előbb felzárkózott, majd egyenlített.

Vincze Balázs szövetségi kapitány így értékelt: "Ha nehézkesen is, de azért a harmadik negyed végére, a negyedik negyed elejére sikerült elhúzni tőlük, a rutintalanságnak tudható be, hogy ezt az előnyt nem tudtuk megtartani. A negyedik negyedben a három emberelőnyünkből egyet sem lőttünk be, az pedig egy fontos meccsen döntőnek bizonyul."

Folytatás hétfőn, a hollandok ellen.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×