INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Tanuszoda épül Gazdagréten - videó

InfoRádió / MTI
Letették a Gazdagréten felépülő tanuszoda alapkövét csütörtökön.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a "kormány kiemelt célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ezért nagyszabású tanuszoda-építési programot indított".

"Amikor tanuszodákat, tornatermeket építünk, elsősorban gyermekeinkre, a jövő generációira gondolunk. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredménye, hogy bevezettük a mindennapos testnevelést. Ma már több mint hatszázezer diák sportol rendszeresen a testnevelésórákon, számuk pedig évről-évre nőni fog" - jelentette ki az eseményen Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, aki arról is beszámolt, hogy több mint százezerrel nőtt az igazolt sportolók száma az öt látvány-csapatsportágban, ami szintén komoly előrelépés.

Simicskó István hangsúlyozta: a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében indította a kormány a tornaterem- és tanuszoda-építési programot.

Az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseket igazolja az Eurobarométer legfrissebb tanulmánya is: míg 2009-ben a magyaroknak csupán 5 százaléka sportolt rendszeresen, ma ez az arány 15 százalék, ami a legintenzívebb növekedés az Európai Unióban - tette hozzá Simicskó István.

A címlapról ajánljuk