eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

BL: Real Madrid-Dortmund 3-0, PSG-Chelsea 3-1

A Real Madrid és a PSG is három gólt szerzett hazai pályán a labdarúgó BL negyeddöntőjében. Cristiano Ronaldo beállította az egy szezonon belüli gólcsúcsot. Ám ő és Ibrahimovic is megsérült.

A legutóbbi négy idény mindegyikében (legalább) az elődöntőbe jutott José Mourinho úgy döntött, befejezőcsatár nélkül próbál meg kibekkelni egy pontot a Chelsea-vel a Parc des Princes-ben. Az összeállítások. PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Verratti, Thiago Motta, Matuidi, Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi. Cserék: Douchez, Cabaye, Marquinhos, Digne, Rabiot, Pastore, Lucas Moura. Chelsea: Cech, Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, David Luiz, Willian, Oscar, Hazard, Schürrle. Cserék: Schwarzer, Lampard, Torres, Mikel, Ba, Ake, Kalas.

Madridban a "BBC", a Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo trió támadja a Borussia Dortmund kapuját. Összeállítások. Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Modric, Xabi Alonso, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo. Cserék: Diego Lopez, Varane, Casemiro, Nacho, Morata, Illarramendi, Jose Rodriguez. Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Papasztathopulosz, Durm, Kehl, Sahin, Grosskreutz, Mkhitarjan, Reus, Aubameyang. Cserék: Langerak, Friedrich, Hofmann, Jojic, Kirch, Schieber, Duksch. A névsorokból kiderül, mindkét oldalon akad egy nagy hiányzó. Nem játszik sem Angel Di maría, sem Robert Lewandowski, aki tavaly szinte egymaga ejtette ki a Madridot.
Villámgyors gól mind a két stadionban. A PSG Ezequiel Lavezzi találatával került előnybe, a Bernabéuban Gareth Bale igazolta újfent, került, amennyibe került, de nagyon jó vétel volt. 
Három perccel később Gareth Bale lőtt még egyet, igaz, lesről. Maradt az 1-0 a Madridnak. 
Párizsban a közönség ünnepel, az angolok zavarodottak. John Terry, aki a hétvégén öngólt fejelt, ismét hibázott, rossz helyre került tőle a labda a gól előtt. Lavezzi ellenben gyönyörűen kezelte le a labdát, s még szebben rúgta fel a felső sarokba. 
A Chelsea szöglete után megindult a PSG, Ramires a földre vitte Lavezzit. Kapott egy sárgát, amellyel kizárta magát a visszavágóról. De a Chelsea lehet, hogy ezzel jobban járt, mint ha az argentin elszalad.
A Bernabéuban Cristiano Ronaldo remek szabadrúgását Weidenfeller bravúrral védte. 
Megszületett a Madrid második gólja - a játék képe alapján teljesen megérdemelten. Isco lőtt a tizenhatoson kívülről a kapuba. Érdekes: tegnap Barcelonában a Diego Costát helyettesítő (ott: a helyére beállt) Diego lőtt távolról gólt. Itt a Di María kiesése miatt a kezdőcsapatba került Isco. Real Madrid-Dortmund 2-0
Büntetőből megszerezte a Chelsea a nagyon fontos idegenbeli gólját. Thiago Silva szabálytalankodott a büntetőterületen belül, Edin Hazard-t nem zavarta a nagy lárma, s füttykoncertben is biztosan bevarrta a labdát a hálóba. PSG-Chelsea 1-1
Bár Lavezzinek is volt egy halovány kísérlete a másik oldalon, lábra kapott a Chelsea. Edin Hazard lapos lövése után a kapufáról pattant ki a labda. 
Párizsban a PSG tizenegyes-követelésével ért véget az első félidő. Madridban is véget ért az első játékrész. 
Folytatódnak a mérkőzések.
Lavezzi ezen a találkozón sokkal veszélyesebben játszik, mint Ibrahimovic. A második félidő első ígéretes lehetőségnél alig tévesztett célt. 
José Mourinho elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy igazi centert is beküldjön. Fernando Torres pályára került az utolsó félórára. 
Nem múlhat el Bajnokok Ligája-mérkőzés Cristiano Ronaldo gólja nélkül. A portugál a 14. találatánál tart, ennél többet egyetlen BL-szezonban, még senki sem szerzett. A madridnak a mostani kiírásban a kilencedik mérkőzésén a 32. gólja volt. Real Madrid-Borussia Dortmund 3-0
Szinte hihetetlen, mennyire szinkronban zajlanak az események a két pályán, szinte egyszerre esnek a gólok. Vezet Párizsban a hazai csapat, David Luizról saját kapujába került a labda. PSG-Chelsea 2-1
Ibra lement a páyáról. Laurent Blanc a mozgékonyabb Lucas Mourát küldte be helyette. Cserélt a Chelsea is, Oscar helyett Lampard játszik. A veterán középpályásnak ez a 100. BL-mérkőzése.
Cristiano Ronaldo számára is befejeződött a mérkőzés. Úgy fest, könnyebben megsérült. 
Már nem is olyan kényelmes a Chelsea helyzete. Javier Pastore megszerezte a nap második argentin gólját Párizsban. Szép egyéni alakítás volt, de Petr Cech jobban is helyezkedhetett volna. A PSG kényelmes előnybe került, de kérdéses, hogy a most sérüls miatt lecserélt Ibrahimovic és Verratti játszhatnak-e a jövő heti visszavágón. PSG-Chelsea 3-1
Madridban is véget ért a mérkőzés, nehéz elképzelni, hogy Carlo Ancelotti csapatát baj érje Dortmundban. Real Madrid-Borussia Dortmund 3-0.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×