eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

MU-Bayern 1-1, Barca-Atlético 1-1

A Bayern München és az Atlético Madrid is 1-1-es döntetlent ért el vendégként a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Barcelonának és a Manchester Unitednek is gólt kell szereznie a visszavágón.

Két mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2013-2014-es idényének negyeddöntője. A Manchester United a Bayernt, a Barcelona az Atlético Madridot fogadja.

Az Old Traffordban az alábbi összeállításban kezdtek a csapatok. Manchester United: Man Utd: De Gea, Jones, Ferdinand, Vidics, Büttner, Valencia, Carrick, Fellaini, Giggs, Rooney, Welbeck. Cserék: Lindegaard, Hernandez, Nani, Young, Fletcher, Kagava, Januzaj. Bayern München: Neuer, Rafinha, Javi Martinez, Boateng, Alaba, Robben, Lahm, Schweinsteiger, Ribéry, Kroos, Müller. Cserék: Starke, Van Buyten, Mandzukic, Shaqiri, Pizarro, Götze, Höjbjerg.
A Nou Camp spanyol belháborújának résztvevői. Barcelona: Pinto, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Fabregas, Iniesta, Messi, Neymar. Cserék: Oier, Pedro, Alexis Sánchez, Bartra, Song, Adriano, Sergi Roberto. Atlético Madrid: Courtois, Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis, Arda Turan, Gabi, Tiago, Koke, Villa, Diego Costa. Cserék: Aranzubia, Mario Suarez, Rodriguez, Alderweireld, Diego, Insua, Sosa. A vendégeknél Diego Costa vállalta a játékot.
A harmadik percben gólt szerzett a Manchester United, de a spanyol bíró, Carlos Velasco Carballo úgy ítélte meg, Danny Welbeck túlságosan magasra emelte a lábát a labdáért harcolva Javi Martínezzel. Túl szigorú ítélet volt, meg lehetett volna adni a gólt. 
A Camp Nouban az Atléticóé volt az első helyzet, Pinto kapus hibája után David Villa lőtt, de nem találta el a kaput. 
Gerard Piqué megsérült a 15. percben, Bartra állt a Barcelona védelmének tengelyébe. 
Alaba középre lőtt labdája nem talált fejet középen. A nagy labdabirtoklási fölényben lévő Bayern legígéretesebb eddigi lehetősége volt. 
Az első félóra lezárását az eddigi leglátványosabb jelenet jelentette. Arjen Robben csavarását David De Gea látványos repülés után ütötte szögletre.
Az Atlético is cserére kényszerült, Diego Costa sérült lába nem bírta tovább. Diego állt a helyére.  
Manchesterben Büttner kezéről pattant ki Rafinha lövése után a labda, de nem volt szándékos kezezés. 
Óriási helyzetet hagyott ki Danny Welbeck! Jerome Boateng hibája után már csak Manuel Neuerrel állt szemben, de nem tudta a kapuson átemelni a labdát. A Bayern körülbelül 70 százalékban birtokolja a labdát, de az angolok 2-0-ra vezethetnének. Persze, elképzelhető, hogy 0-1-nél másképpen játsznanának. 
A félidő hajrájában Valencia lövése szögletet ért. 
Elkezdődtek a második félidők. A Bayern továbbra is fölényben játszik, de eddig De Geának egyetlen nehéz lövést kellett hárítania. 
Miközben a Bayern 78 százalékban birtokolja a labdát, vezet a Manchester United! Rooney szöglete után Nemanja Vidics bravúros mozdulattal fejelte hat méterről a labdát a németek kapujába. Manchester United-Bayern München 1-0
Hihetetlenül fontos gólt szerzett az Atlético Madrid! A csereként beállt Diego bevette Pinto kapuját. Barcelona-Atlético 0-1
Guardiola beküldte Mario Mandzukicot. Thomas Müllert váltotta a horvát. 
Boateng erős lövését De Gea szépen fogta.
Mandzukic jó csere volt. Rafinha beadása után az üresen álló Schweinsteiger lábához fejelte a labdát, aki 12 méterről kíméletlenül a hálóba bombázta. Technikailag bravúros teljesítmény volt. Manchester United-Bayern München 1-1
Barcelonában Cesc Fabregas helyett Alexis Sánchez állt be. Villa helyett Sosa a pályán. 
Mario Götze Toni Kroos, Ashley Young Alexander Büttner helyett lépett pályára az Old Traffordon. 
Megvan a Barcelona kiegyenlítő gólja. Diego után egy másik korábbi Santos-csillag, Neymar is a kapuba talált. Andrés Iniesta tökéletes labdával szolgálta ki a brazil csatárt. Barcelona-Atlético Madrid 1-1
Welbeck elfáradt, Chicharito Hernandez próbálhatja meg megszerezni a győztes gólt. 
Messi legnagyobb esélye: remek szabadrúgását Courtois bravúrral védte.
Javi Martínez sárga, Schweinsteiger piros lapot kapott egy-egy rossz szerels után az Old Traffordban. Egyikük sem játszhat a visszavágón. 
Vége: Manchester United-Bayern 1-1

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×