eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hatos kaphatja a bronzérmet

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) kezdeményezni fogja, hogy a Londonban pozitív doppingmintát adott üzbég Szoszlan Tyigijev olimpiai bronzérmét a helyosztón vele szemben alulmaradt Hatos Gábor kapja meg a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájában.

Hegedűs Csaba, a magyar szövetség (MBSZ) elnöke pénteki, szombathelyi sajtótájékoztatóján tudatta: Raffel Martinetti FILA-elnök hivatalosan értesítette az MBSZ-t arról, hogy az üzbég birkózó nem kérte a B minta elemzését, így a szombathelyi sportoló bronzérmes lehet.

Elhangzott, a FILA már jelezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), ha a NOB illetékes testülete dönt az érem visszavonásáról, kezdeményezi, hogy az érmet Hatos kapja meg.

Hegedűs Csaba a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy februárban újra megrendezik Szombathelyen a hagyományos kötöttfogású Golden Grand Prix-versenyt. Emellett bízik benne, hogy pozitív kormánydöntést követően a birkózás is hamarosan a kiemelt sportágak közé kerülhet.

A sajtótájékoztató után Hatos Gábor az MTI-nek elmondta: bízik abban, hogy gyorsan lezajlik a NOB vizsgálata és ennek eredményeként átveheti a bronzot.

A szombathelyi sportoló hozzáfűzte: az, hogy érmes lehet, nagy erőt ad neki a jövő évi budapesti világbajnokság előtti felkészüléshez, és reméli, hogy a következő olimpián már a dobogóra is felállhat.

Hatos a bronzmérkőzésről most is úgy gondolja, azon erősebb volt mint az üzbég, s a harmadik menetben már meglett volna a győzelem, de ellenfelének - utalt a magyar birkózó a számára balul végződött sorsolásra - akkor szerencséje volt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×