eur:
386.96
usd:
355.89
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Hamilton győzött Monzában, de Perez a nap hőse

Lewis Hamilton nyerte a Formula-1-es Olasz Nagydíjat.

A McLaren brit pilótája mögött a sauberes Sergio Perez és a ferraris Fernando Alonso végzett a dobogón.

Sebastian Vettel Red Bullja és Jenson Button McLarenje is felmondta a szolgálatot - egyikük sem tudta befejezni a versenyt.

Hamilton rajt-cél győzelmet aratott az Autodromo Nazionale Monzán, ezzel idei harmadik futamelsőségét gyűjtötte be.

Hamilton végig kiegyensúlyozottan versenyzett, míg a pontversenyben vezető Alonso pilóta óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a tizedik helyről a harmadik pozícióig zárkózott fel. Még nála is emlékezetesebben körözött Perez, aki a hatodik sorból rajtolva lett második. Ezzel újra bizonyította, esélye van arra, hogy már jövőre a brazil Felipe Massa helyére kerüljön a Ferrarrinál.

Továbbra is gondokkal küszködik viszont a vb-címvédő Sebastian Vettel: a német pilóta előbb áthajtásos büntetést kapott, mert szabálytalanul tartotta fel Alonsót, majd a 48. körben műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a viadalt. Hasonló sorsra jutott a brit Jenson Button (McLaren), aki motorhiba miatt a 34. körben állt ki.

Ismét pontot szerzett ugyanakkor a veterán Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok német versenyző korábban ötször nyert Monzában, ezúttal pedig hatodik lett a Mercedes volánja mögött.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×