eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Michael Schumacher 300. versenye következik

Formula-1-es pályafutása 300. nagydíján áll majd rajthoz vasárnap Belgiumban a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, mégpedig azon a pályán, amelyen 1991-ben bemutatkozott az autósport elitkategóriájában.

A most 43 esztendős versenyző ráadásul 1992-ben éppen Spa-Francorchamps-ban győzött először, később még öt alkalommal diadalmaskodott az Ardennekben elhelyezkedő legendás pályán, s utolsó vb-címét 2004-ben itt nyerte meg. A szülőhelyétől, Kerpentől csupán néhány kilométerre található aszfaltcsík Schumacher kedvencei közé tartozik: 1995-ben a 16. helyről rajtolva ért célba elsőként, tavaly pedig az utolsó pozícióból startolt, s ötödikként intették le.

"A Formula-1-es pályafutásom nagyon sok szállal kötődik Spához, amely számomra fontos történések helyszíne volt szinte az egész karrierem alatt" - nyilatkozta a 2006-ban három évre visszavonult Schumacher. "Az, hogy most éppen itt készülök a 300. versenyemre, természetesen véletlen, az előzmények tudatában azonban valamilyen módon várható volt" - mondta.

A Mercedes pilótája ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a futamgyőzelemre kevés esélye van. Ross Brawn csapatfőnök ezzel kapcsolatban kijelentette, autóik egyelőre nem hozzák azt a teljesítményt, amelyet elvárnak tőlük, ugyanakkor hozzátette, szép lenne, ha Schumacher valami jó eredményt érne el 300. futamán.

Szintén a veterán német sztárhoz kötődik, hogy a vb-pontversenyben jelenleg élen álló Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája rekordot állíthat be a hétvégén. Ha a kétszeres vb-győztes a Belga Nagydíjon is az első tíz hely valamelyikén ér célba, akkor sorozatban 24. versenyét zárhatja pontszerzőként, ugyanerre pedig épp Schumacher volt képes 2001 és 2003 között. Igaz, 2001-ben és 2002-ben még csak az első hat, 2003-ban pedig az első nyolc helyezett kapott pontot. Alonso - aki Belgiumban még sosem tudott nyerni - legutóbb a tavaly júniusi, kanadai GP-ről távozott "üres kézzel".

A spanyol a szezon eddigi 11 futamán 164 pontot gyűjtött, őt 40 pontos lemaradással az ausztrál Mark Webber (Red Bull) követi a második helyen, míg a címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) 42 pontos hátránnyal a harmadik. A legutóbbi versenyen, a július végén sorra került Magyar Nagydíjon diadalmaskodó brit Lewis Hamilton (McLaren) 117 ponttal negyedik, a 2007-es világbajnok finn Kimi Räikkönen (Lotus) pedig 116 ponttal az ötödik.

Az idei vb 12. futama, a Belga Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×