eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Barcelonai siker az első El Clásicón - videó

A kupagyőztes Barcelona hazai környezetben 3-2-re legyőzte a bajnok Real Madridot a labdarúgó Spanyol Szuperkupa-döntő első, csütörtöki mérkőzésén.

Az első félidőben hatalmas mezőnyfölényben futballozott a Barcelona, ugyanakkor nem tudott komoly helyzetet kialakítani az ősi rivális ellen. A fővárosiak gyakorlatilag teljesen veszélytelenek voltak.

Nem sokkal a fordulást követően szinte a semmiből szerzett vezetést a Real Madrid: az addig "észrevehetetlen" Ronaldo egy szöglet utáni fejesből volt eredményes. Ugyanakkor a Barca Pedro révén egy percen belül válaszolt, így minden kezdődhetett előröl.

A 69. percben Iniesta tört be Ramos mellett a 16-oson belülre, de válogatottbeli csapattársa felrúgta. A büntetőt Messi magabiztosan értékesítette. Nem sokkal később ismét Iniesta volt az egyik főszereplő, hiszen egy fantasztikus szóló után Xavit szolgálta ki mesterien, akinek nem okozott gondot a kapuba passzolni. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, de a párharc nem, ugyanis Valdes a 85. percben elszórakozott egy hazaadást, Di María gólja pedig nyílttá tette a visszavágót.

Összességében ez volt a 220. El Clásico, sikerével a Barcelona 87-87-re egyenlített a győzelmeket tekintve, emellett 46-szor született döntetlen. A mostani párharc visszavágóját jövő szerdán rendezik.

Spanyol Szuperkupa-döntő, első mérkőzés:
FC Barcelona-Real Madrid 3-2 (0-0)
Camp Nou Stadion, v.: Carlos Gomez
gólszerzők: Pedro (56.), Messi (70., 11-esből), Xavi (78.), illetve Ronaldo (55.), Di María (85.)
sárga lap: Mascherano (45.), illetve Xabi Alonso (11.), Arbeloa (44.), Albiol (51.)
Barcelona: Valdes - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi (Fabregás, 83.), Busquets, Iniesta - Sanchez (Tello, 72.), Messi, Pedro (Jordi Alba, 87.)
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Albiol, Ramos, Fabio Coentreao - Khedira, Xabi Alonso - Ronaldo, Özil (Marcelo, 82.), Callejon (Di María, 66.) - Benzema (Higuaín, 61.)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×