INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Nehéz mérkőzés vár a Videotonra Törökországban

Infostart / InfoRádió
A törökországi Trabzonban játszik ma este a Videoton együttese a labdarúgó Európa Liga play off körében. A fehérváriak a sorozatban eddig veretlenek, és minden idegenbeli mérkőzésükön szereztek gólt.

Paulo Sousa együttese a számára nyitó körben a Slovan Bratislava elleni 1-1 után hazai pályán 0-0-t jéátszott, s idegenben szerzett góljával továbbjutott. A következő fordulóban a Sóstói Stadionban 1-0-ra legyőzte a belga AA Gentet, majd a visszavágón 3-0-ra győzött. A török Trabzonspor ebben a körben kapcsolódik be az Európa Ligába, korábban nem játszott.

A 2011-2012-es idényben ellenben szerepelt nemzetközi porondon, a Fenerbahçe kizárása után a Bajnokok Ligája főtábláját. Harmadik lett a csoportban az Inter, és a CSZKA Moszkva mögött, s így visszakerült az Európa Ligába. A BL-ben veretlen maradt hazai pályán, az Európa Ligából ellenben a holland PSV ellen kettős vereséggel esett ki.

"Alaposan felkészültünk a Trabzonsporból, tudjuk, hogy mik a gyengeségeik, de természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy mik az erősségeik. Egy nagyon jó csapatról beszélünk, egyénileg és kollektíven is. A legfontosabb, hogy azokat a területeket, amiket használni szeretnének, lezárjuk, és természetesen a megfelelő pillanatokban kemény, szervezett támadásokat vezessünk. A Trabzonsporról azt is tudjuk, hogy az Európa Ligában tavaly nem szenvedett vereséget hazai pályán, csütörtökön este szeretnénk ezt a sorozatot megszakítani" - mondta Paulo Sousa a szerda esti sajtótájékoztatón a vidi.hu-n megjelentek szerint. (A portugál edző tévedett, nem az EL-ben, hanem a BL-ben maradt tavaly ősszel veretlen a Videoton.)

A mérkőzést 20.00 órától az M2 közvetíti.

A címlapról ajánljuk