INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Nehéz helyzetben a Debrecen

InfoRádió / MTI
A magyar bajnok Debrecen 3-0-ra kikapott a belga FC Bruges-től Nyíregyházán a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulós párharcának első mérkőzésén.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A Debrecen több helyzetet dolgozott ki, ám csatárai nem tudtak betalálni. A kapujától mintegy 70 méterre feleslegesen szabálytalankodó Luis Ramost kiállította a bíró a játékrész végén, amivel igen hátrányos helyzetbe hozta a magyar bajnokot a hondurasi légiós.

A folytatásban az emberelőnyben játszó vendégek nagy fölényben futballoztak, melynek köszönhetően háromszor is betaláltak Poleksic kapujába. A Debrecen ugyan nem adta fel a küzdelmet, de a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtania. Az egy hét múlva esedékes visszavágó csupán formalitásnak ígérkezik, a továbbjutás gyakorlatilag eldőltnek tekinthető.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Debreceni VSC-FC Bruges (belga) 0-3 (0-0)
Nyíregyháza, 8 ezer néző, v.: Matej Jug (szlovén)
gólszerzők: Blondel (58.), Rafaelov (77.), Bacca (91.)
sárga lap: Simac (2.), illetve Larsen (68.)
piros lap: Ramos (45.)

Debreceni VSC: Poleksic - Nagy Z. (Lucas, 87.), Simac, Mészáros, Mohl - Szakály, Ramos, Varga, Rezes (Kulcsár, 80.) - Sidibe (Bódi, 66.), Coulibaly

FC Bruges: Jorgacevic - Hoefkens, Donk, Larsen, Figueras - Zimling (Víctor Vázquez, 85.), Blondel, Meunier, Odjidja Ofoe (Jörgensen, 90.), Rafaelov - Tchité (Bacca, 67.)

A címlapról ajánljuk