eur:
394.87
usd:
371.43
bux:
66556.03
2024. április 16. kedd Csongor

Nehéz helyzetben a Debrecen

A magyar bajnok Debrecen 3-0-ra kikapott a belga FC Bruges-től Nyíregyházán a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulós párharcának első mérkőzésén.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A Debrecen több helyzetet dolgozott ki, ám csatárai nem tudtak betalálni. A kapujától mintegy 70 méterre feleslegesen szabálytalankodó Luis Ramost kiállította a bíró a játékrész végén, amivel igen hátrányos helyzetbe hozta a magyar bajnokot a hondurasi légiós.

A folytatásban az emberelőnyben játszó vendégek nagy fölényben futballoztak, melynek köszönhetően háromszor is betaláltak Poleksic kapujába. A Debrecen ugyan nem adta fel a küzdelmet, de a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtania. Az egy hét múlva esedékes visszavágó csupán formalitásnak ígérkezik, a továbbjutás gyakorlatilag eldőltnek tekinthető.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Debreceni VSC-FC Bruges (belga) 0-3 (0-0)
Nyíregyháza, 8 ezer néző, v.: Matej Jug (szlovén)
gólszerzők: Blondel (58.), Rafaelov (77.), Bacca (91.)
sárga lap: Simac (2.), illetve Larsen (68.)
piros lap: Ramos (45.)

Debreceni VSC: Poleksic - Nagy Z. (Lucas, 87.), Simac, Mészáros, Mohl - Szakály, Ramos, Varga, Rezes (Kulcsár, 80.) - Sidibe (Bódi, 66.), Coulibaly

FC Bruges: Jorgacevic - Hoefkens, Donk, Larsen, Figueras - Zimling (Víctor Vázquez, 85.), Blondel, Meunier, Odjidja Ofoe (Jörgensen, 90.), Rafaelov - Tchité (Bacca, 67.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×