eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A támadófutballt gyakorolja ma este Egervári Sándor válogatottja

Ma este a Puskás Ferenc Stadionban a magyar labdarúgó-válogatott Izrael csapatát fogadja. Ez lesz a két ország ötödik hivatalos találkozója.

A mérleg nem a magyarok számára kedvező, az eddigi négy találkozóból mindössze egyet sikerült megnyerni, 2000-ben Illés Béla és Horváth Ferenc góljával győzött a Bicskei Bertalan által irányított csapat. A négy találkozón (1992-ben 0-0, 1995-ben 0-2, 2000-ben 2-1, 2009-ben 0-1, ez utóbbi volt az egyetlen idegenbeli mérkőzés) mindössze két gólt lőtt a magyar válogatott.

A mostani találkozó előtt jobbak a kilátások, a magyarok a 28., az izraeliek a 82. helyen állnak. A huszonnyolcadiknál előrébb csak egyszer, 2010 szeptemberében tartott a nemzeti tizenegy (27.) A mérkőzés alapvető célja a felkészülés a világbajnoki selejtezőkre, szeptemberben Andorrával és Hollandiával játszik majd Egervári Sándor együttese.

A kapitány ezúttal sem tudta meghívni Rudolf Gergelyt és a még hazatérése óta keveset játszott Elek Ákost. Gera Zoltán és Hajnal Tamás szerepelt ugyan az előzetes keretben, de mindkettőjük klubja azt kérte, a játékos kisebb sérülése miatt a kapitány tekintsen el szerepeltetésétől.

"Az írek ellen erőn felül vállaltuk a támadójátékot, örömteli volt látni, hogy vállalkozó futballt mutattunk be, és nemcsak a támadók és a középpályások, hanem a védők is sokat hozzátettek ehhez. Szeretném, ha az írek elleni mérkőzéshez hasonlóan sokat tartózkodnánk a támadóharmadban, bízom benne, hogy ezúttal eredményes játékkal párosul ez a szellemiség. Főpróba előtt állunk, ezért ezen a meccsen már nem feltétlenül használnánk ki a hat cserelehetőségünket, inkább azokat látnánk minél többet a pályán, akikre a tétmérkőzéseken is nagyobb szerep hárulhat" - mondta a találkozóról Egervári Sándor.

Az izraeliek tegnap megérkeztek Budapestre. Ellátogattak a Dohány utcai zsinagógába, ahol meghallgatták Fröhlich Róbert főrabbit. A találkozón részt vett Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója is. A játékosok tisztelegtek az emlékezés fájánál, a Raoul Wallenberg emlékparkban.

Keretük legjobbjai az angol, a spanyol vagy a német bajnokságban játszanak. A legnagyobb név Josszi Benajun, a Chelsea 32 éves játékosa, aki a Hapoel Beér Sevában lett élvonalbeli játékos, majd 1998-tól négy évet a Maccabi Haifában töltött. Utolsó két szezonjában bajnok lett, 21 évesen az Év játékosa címet is megkapta. Tíz éve légiós, három évet töltött a Racing Santanderben, Spanyolországban, majd 2005 óta angol klubokban, sorrendben a West Ham Unitedben, a Liverpoolban, a Chelsea-ben, az Arsenalban, majd immár ismét a Chelsea-ben szerepelt-szerepel. Nyolcvannyolc válogatottsága és 24 gólja is rekord az aktív izraeli futballisták között.

A spanyol élvonalban szerepel a kapus Dudu Avat és a csatár Tomer Hemed (RCD Mallorca), angol klubokban játszik hosszú évek óta az egyelőre klub nélküli, a Chelsea-vel 2008-ban BL-döntős Tal Ben Haim, Bundesliga-csapat tagja a korábban ugyancsak a Chelsea-ben megfordult Ben Szahar (Hertha BSC).

A mérkőzést az M1 közvetíti 20.15-től.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×