eur:
389.51
usd:
364.84
bux:
68042.79
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Storcz: Felülmúlta a várakozást a kajak-kenu válogatott

A magyar kajak-kenu válogatott a szövetségi kapitány előzetes várakozásait felülmúlva hat érmet, köztük három aranyat szerzett a londoni olimpián, amelyen szombaton zárultak a sportági versenyek.

"Volt olyan szám, amely jobban sikerült a vártnál, volt talán olyan is, amely kicsit haloványabb volt, de ez benne van a versenyben. Összességében azonban nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel" - nyilatkozott az MTI-nek Storcz Botond, aki kajakosként három ötkarikás elsőséget gyűjtött, szakvezetőként azonban ez volt az első olimpiája.

"Mindhárom szakág szereplésével elégedett vagyok, nyilvánvalóan jobb lett volna, ha kenuban is sikerül érmet szerezni, de Vajda Attila révén ott is volt pontszerzőnk. A két kajakos szakág eredményei kiválóak, nekik köszönhetően megnyertük az éremtáblázatot és 37 olimpiai pontot szereztünk" - tette hozzá.

A válogatók során néhány számmal - legfőképpen a két négyessel - kapcsolatban kritikák érték a kapitányt, szerinte a versenyzők a vízen csattanós választ adtak, hiszen a női kvartett 20 év után ismét aranyérmes lett, míg a férfi négyes kellemes meglepetést okozva a második helyen zárt.

A szövetségi kapitány kérdésre válaszolva elmondta: a mostani diadalok nemcsak az élsport, hanem az utánpótlás szempontjából is nagyon fontosak.

"A tapasztalok szerint ilyenkor sokkal több gyerek jelentkezik a klubokban, hogy szeretne kajakozni vagy kenuzni. 2008-ban például, amikor Vajda Attila bajnok lett Pekingben, Szegeden és környékén rengeteg gyerek ment le kenuzni. A sportágnak ez az alapja, a bázisa, hogy minél több gyerek sportoljon a kilencvenvalahány klubban. Remélem, most is sokan jönnek majd."

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×