eur:
394.38
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Marosi Ádám: "Ilyen közönség, mint a magyar, nincs még egy"

Az öttusázó Marosi Ádám a gyengébb vívás után sem adta fel, a lovaglás után pedig egyértelműen a dobogót célozta meg a londoni olimpián. A bronzérmes versenyző szerint nincs még egy olyan közönség, mint a magyar.

"Egy másodpercre sem adtam fel" - válaszolt Marosi Ádám arra a felvetésre, hogy hat asszó után öt vereséggel állt az első számban a vívásban. - "Úgy jöttem ide, hogy megbeszéltem az edzőmmel és a pszichológusommal, hogy ez csak egy öttusaverseny. De amikor beléptem a vívóterembe, rá kellett jönnöm, hogy ez egy más kávéház, nem csak egy egyszerű öttusaverseny. Hát, kellett tíz asszó, míg a kezdeti feszültség átcsapott abba a pörgős, felfokozott állapotba, amely aztán a vívásomat jellemezte."

Marosi Ádám kiemelte, hogy milyen fontos volt számára a magyar szurkolók támogatása:

"Ilyen közönség, mint a magyar, a világon nincs még egy. Nagyon jólesett, hogy az ország minden szegletéből, a Kárpát-medencéből jöttek, s nagyon sok itt élő magyar is szurkolt. Amikor a lovaglást teljesítettem hibátlanul, olyan érzés töltött el, amit tiszta szívből kívánok mindenkinek, hogy egyszer élje át. Hasonló volt ahhoz, mint amit akkor éreztem, amikor befutottam a célba, s bronzérmes lettem."

Marosi hozzátette, a cseh David Svoboda megérdemelte a győzelmet, mert kiválóan vívott, s nagyszerűen teljesített a lövészettel nehezített futásban is. A záró szám előtt a magyar öttusázó már egyértelműen a dobogót célozta meg.

"Aki kicsit is ismeri az erőviszonyokat, pontosan tudta, hogy a dobogó valamelyik fokáért fog menni a harc. Mögöttem eléggé le voltak szakadva a nagy kombinált versenyzők, akik beleszólhattak volna az érmek elosztásába. Csak előre mentem, előre néztem, az utolsó 1000 méter előtt pedig már elég egyértelmű volt a harmadik hely."

Marosi kiemelte hogy, ugyan London a kedvenc városa, mivel a 2009-es világbajnoki címet is itt szerezte, de "vannak még bástyák szerte a világban."

"Nem titok, van egy másik kedvenc városom is, ahová négy év múlva fogok menni" - utalt a 2014-es riói játékokra.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×