eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Douchev-Janics Natasa bővítheti az éremgyűjteményt

A kajakozó Douchev-Janics Natasa 200 méteren éremért - leginkább aranyért - száll vízre a londoni olimpia utolsó előtti versenynapján, melyen többek között még az öttusázó Marosi Ádámért és Kasza Róbertért, valamint a szabadfogású birkózók 120 kg-os súlycsoportjában érdekelt Ligeti Dánielért is szoríthatnak a magyar szurkolók.

A háromszoros ötkarikás bajnok Douchev-Janics esélyeshez méltóan, az olimpián most debütáló versenyszám elő- és középfutamát is megnyerve jutott döntőbe. A Szeged 30 éves kajakozója - aki csütörtökön címvédőként ezüstérmes lett Kovács Katalinnal 500 méteren párosban - 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is győzött a 200 méteres versenyben világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok volt Zágrábban. Janicsnak a pénteki teljesítmények alapján elsősorban a tavalyi vb-n aranyérmes új-zélandi Lisa Carringtonra kell majd odafigyelnie.

Még egy A döntőben lesz magyar érdekeltség: a férfi kajakosok 200 méteres versenyében az ifjúsági világbajnok Dudás Miklós verekedte be magát a legjobbak közé, míg az 1000 méteren Londonban címvédőként hatodik kenus Vajda Attila a B döntőben szerepel majd a legrövidebbik távon.

Szombaton lesz a férfi öttusázók versenye, a mezőny tagja Marosi Ádám és Kasza Róbert. Előbbi 2009-ben éppen Londonban szerzett világbajnoki címet, az elmúlt évben harmadikként, idén hatodikként zárt a vb-n, Kasza Róbert pedig második volt az idei Európa-bajnokságon. Mindketten a jó szereplésre esélyesek közé tartoznak, igaz, ez további 10-12 résztvevőről is elmondható.

Az eddig jól teljesítő birkózók az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, tavaly Eb-harmadik Ligeti Dániel (120 kg) szőnyegre lépésével fejezik be szereplésüket.

A női hegyikerékpárosok versenyében Benkó Barbara, a nők 20 km-es gyaloglásában Madarász Viktória áll majd rajthoz.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×