eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ahogy kedden, most sem kaptak gólt a vendégek - döntetlen Milánóban

A Barcelona 0-0-ra végzett a Milan pályáján, a Bayern München 2-0-ra győzött Marseille-ben a Bajnokok Ligája szerdai mérkőzésein. A négy negyeddöntőből háromban gólt sem kapva győzött a vendégcsapat, a negyediken sem került a Barcelona hálójába a labda. Ez kijelöli a visszavágók esélyét.

Massimo Allegri, a Milan edzője tartotta magát az előzetesen megadott összeállításhoz. AC Milan: Abbiati, Bonera, Nesta, Mexes, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Seedorf, Boateng, Robinho, Ibrahimovic. Cserék: Amelia, Mesbah, Aquilani, Maxi Lopez, Emanuelson, Yepes, El Shaarawi.

A Barcelona együttesénél az okozott meglepetést, hogy Cesc Fabregas helyén a határozottabban védekező Seydou Keita kezdett: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Puyol, Iniesta, Busquets, Xavi, Keita, Messi, Sanchez. Cserék: Pinto, Fabregas, Thiago, Pedro, Muniesa, Montoya, Tello.

A Marseille-nél az Inter ellen kiállított válogatott kapus, Steve Mandanda hiányzik, nem is a második (Bracigliano), hanem a harmadik számú hálóőr véd: Elinton Andrade - Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel - A. Diarra, Mbia - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Remy

A Bayernnél nincs meglepetés: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, T. Müller, Ribery - Gomez. Schweinsteiger csak tartalék.

3. perc (20. 48): Majdnem úgy kezdte a Milan a meccset, mint szeptemberben a Camp Nouban, azaz góllal. Méghozzá: brazil góllal. Pato akkor bevette Victor Valdés hálóját, Robinho ellenben most tiszta helyzetből, közelről hibázott. Óriási helyzet volt, az eset alapvetően meghatározhatta volna a folytatást.

7. perc (20.52): A Stade Vélodrome-ban az első helyzet a hazaiaké: egy szöglet után Neuer kiszedte Fanni fejesét, majd Rémy ismétlése után a labda a bal kapufa külső részéről pattant ki.

15. perc (21.00):
A Barcelona eddig leginkább szabadrúgásokból veszélyeztetett. Egy ilyen esetnél Xavi Busquets elé gurított, aki a 16-os előttről Alexis Sánchez elé emelt. A chilei csatár Antonio Nocerino szorításában az ötösről próbálta a kapuba juttatni a labdát. Abbiati hozzáért a szélső lábához, Sánchez nagyot esik, de a svéd bíró nem adott tizenegyest.

17. perc (21.02): Lionel Messi lesről lőtt a Milan kapujába.

28. perc (21.13): Újabb marseille-i helyzet, Andre Ayew a rövid sarkot vette célba éles szögből, Neuer kézzel-lábbal hárított.

35. perc (21.20): A Barcelona mezőnyfölényben játszik a San Siróban, 65 százalékban birtokolja a labdát. Érdekes, hogy eddig a szerdai két BL-meccs koreográfiája mennyire hasonlít a keddiekére.

36. perc (21.21):
Sánchez vihetné a labdát Abbiatira, de egy másik A betűs, Lucva Antonini beéri, s remek becsúszással szereli.

37. perc (21.22): Élesedik a helyzet Marseille-ben, három perc alatt négyen kaptak sárga lapot, Lahm, Kroos, Luis Gustavo, illetve Alou Diarra, aki egyébként 2000 és 2002 között a Bayern München (amatőrcsapatának) tagja volt.

44. perc (21.29): A semmiből megszerezte a vezetést a Bayern, illetve a mezőny Messi utáni legjobb góllövője. Más kérdés, szabálytalan góllal, Philipp Lahm kezét érte a labda az akció kezdetén. A védő indította akcióból aztán Mario Gomez elé tette Robben a labdát, aki a tizenhatos vonaláról lőtt - a brazil Elinton Andrade nagyot hibázott, az ő hibája volt a gól. Itt veszített az OM azon, hogy Deschamps, részben kényszerűségből, a harmadik számú kapusát védeti. OM-Bayern 0-1

56. perc (21.56): Érdekes a játék Milánóban, de nincs gól. Az eredmény a Barcelonának kedvezőbb.

58. perc (21.58): Lassan eltelik egy óra a marseille-i mérkőzésből. A Bayerntől le is fújhatná a bíró.

67. perc (22.07): Nyilvánvaló, hogy Barcelonára marad a rangadó továbbjutójának eldöntése. Kicsit leült a mérkőzés, mindkét edző megpróbál cserékkel frissíteni.

70. perc (22.10): A másik párharc alighanem eldőlt. A Bayern már 2-0-ra vezet Münchenben,. miután a Thomas Müllerrel kényszerítőző Arjen Robben, a jobb oldalon betörve a tizenhatoson belülre, gólig vitte az akciót. OM-Bayern 0-2

78. perc (22.18): Carles Puyol fejjel veszélyeztetett, de nem tévesztett sokat.

80. perc (22.20): A Bayern München nagyon nyugodtan és fölényesen játszik. Szinte biztos, hogy az egyik ág elődöntőjében a Bayern München és a Real Madrid játszik majd egymással.

87. perc (22.27):Az egyik legnagyobb Barcelona-helyzet maradt ki, két cserejátékos főszerfeplésével. Pedro lövése után Tello került helyzetbe. Antonini újra nagyot mentett.

Vége a mérkőzéseknek, a négy negyeddöntőből háromban gólt sem kapva győzött a vendégcsapat, ez kijelöli a visszavágók esélyét. Nem kapott gólt a negyedik, a barcelona sem, de a Milan alighanem épít majd a kontrákra a Camp Nouban. Érdekes, hogy a két csapat őszi meccsein 180 perc alatt kilenc gól esett, most 90 alatt egy sem. A visszavágókat a jövő héten rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×