eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Chelsea öregjei kiszenvedték a továbbjutást

A Real Madrid nagyon könnyed játékkal, s három leggólerősebb játékosa találataival simán, 4-1-re nyert a CSZKA Moszkva ellen a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A Chelsea hosszabbítás után 4-1-re legyőzte a Napolit, s így mégis lesz angol klub a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Real Madrid a lehető legerősebb összeállításban, de csak egy befejező csatárral kezdett a moszkvaiak ellen: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Khedira, Alonso, Özil, Kaka, Cristiano Ronaldo, Higuain. Cserék: Adan, Sahin, Benzema, Granero, Albiol, Varane, Diarra.

A CSZKA Moszkva: Csepcsugov, Alekszej Berezutszkij, Vaszilij Berezutszkij, Ignasevics, Scsennyikov, Musa, Wernbloom, Aldonyin, Tosics, Dzagojev, Doumbia. Cserék: Revjakin, Semberas, Nababkin, Mamajev, Cauna, Oliseh, Necid.

A Stamford Bridge-en ismét összeállt a régi tengely, Cech, Terry, Lampard és Drogba is kezdett. Chelsea: Cech, Ivanovics, David Luiz, Terry, Cole, Ramires, Essien, Lampard, Mata, Sturridge, Drogba. Cserék: Turnbull, Torres, Mikel, Malouda, Bosingwa, Kalou, Cahill.

Az olaszoknál nincs meglepetés. Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Inler, Gargano, Zuniga, Hamsik, Cavani, Lavezzi. Cserék: Rosati, Dossena, Vargas, Dzemaili, Fernandez, Pandev, Britos.

20.55 (10. perc):
Londonban, bár a Chelsea játszott eddig fölényben, az első nagy helyzet a Napolié: Marek Hamsik lövését Petr Cech lábbal védte.

21.00 (15. perc): Újabb hamsik-Cech párharc, megint a kapus sikerével. De a Napoli nagyon veszélyesen játszott az elmúlt öt percben.

21.11 (26. perc): Az első félidő első fele mezőnyjátékkal telt a Bernabéuban. A Madrid az első nagy helyzetét gólra váltotta: Khedira Kakához tette a labdát, aki lapos labdával, a bal oldalról, az alapvonal közeléből megtalálta Gonzalo Higuaínt. A királyi klub kettes számú gólgyárosa öt méterről bevette az oroszok kapuját. Real Madrid-CSZKA Moszkva 1-0



21.14 (29. perc):

Az eddig gyengébben játszó csapat faragott a hátrányából a Stamford Bridge-en. Ramires a bal oldalról küldött beadása után a fontos gólok nagymestere, Didier Drogba Morgan De Sanctis kapujának alsó sarkába fejelte a labdát. Már csak egy gólra vannak az angolok a továbbjutástól, s van még azt megszerezni 60 percük. Chelsea-Napoli 1-0

21. 24 (39. perc): Michael Essien lőtt fölé a Hídon (azaz a Stamford Bridge-en).

21.30 (45. perc): Ha nem is volt sok helyzete a Real Madridnak, magabiztosan vezet José Mouirnho csapata az első félidő után.

21.48 (48. perc): A Chelsea eddig minden hazai BL-meccsének második félidejében szerzett gólt, s még egyiken sem kapott. A sor folytatódott: John Terry - egy másik veterán - ledolgozta a hátrányt, már a Kékek állnak továbbjutásra. Frank Lampard szöglete után a csapatkapitány fejjel küldte a hálóba a labdát. Chelsea-Napoli 2-0

21.53 (53. perc): Cristiano Ronalo nagyon kiszorított helyzetből próbálta kapura pofozni a labdát, az orosz kapus jól zárta a szöget.

21.55 (55. perc): Finoman fogalmazva, kettejük következő csatáját már nem a kapus nyerte. Sergio Ramos letolta a labdát CR7-nek, aki 30 méterről a bal alsó sarok felé rúgta a labdát. Erős löket volt, de illett volna Szergej Csepcsugovnak védenie. Real Madrid-CSZKA Moszkva 2-0

21.57 (57. perc): Mégis tud gólt kapni a Chelsea a második félidőben. John Terry fejjel tisztázott ugyan a tizenhatosán belül, de Gökhan Inler, az olaszok svájci válogatottja mellel megszelídítette a labdát, aztán a jobb alsó sarokba zúdította. A napoli áll továbbjutásra, a Chelsea most egy gólra a hosszabbítástól, s nem a továbbjutástól. Chelsea-Napoli 2-1

22.03 (63. perc): Daniel Sturridge helyére beállt Fernando Torres a Chelsea-be. A spanyol világbajnok a legutóbbi 25 klub-, vagy válogatott mérkőzésén egyetlen gólt sem szerzett.

22.05 (65. perc): Dzagojev bevette Iker Casillas kapuját. A spanyolok szerencséjére a "gólpasszt" adó Oliseh, éppen csak, de lesen állt.

22.06 (66. perc):
Didier Drogba labdáját Morgan De Sanctis nagy vetődéssel mentette. Bravúros védés volt.

22.10 (70. perc): A Higuaínt váltó Karim Benzemának még 30 másodperc sem kellett a gólszerzéshez. Mesut Özil majdnem az oldalvonalról lőtt kapura (akinek úgy jobban tetszik: lőtt passzal hozta játékba játékostársát), Benzema belelépett, s ezzel lekezelte a labdát. Első lövését még védte Csepcsugov, de a kapusról kiperdülő labdát aztán a francia bevágta a hálóba. A bernabéuban minden kérdés eldőlt. Real Madrid-CSZKA Moszkva 3-0

22.15 (75. perc): Juan Zuniga majdnem érdektelenné tette a Bridge-en a hátralévő 15 percet. Ashley Cole hibáját kihasználva helyzetbe került, Petr Cech azonban védett.

22.16 (76. perc):
Tizenegyes a Chelsea-nek, miután az egykori Liverpool-játékos, Andrea Dossena kézzel ért a labdához a büntetőterületén belül. A játékvezető némi habozás után megadta a tizenegyest. Frank Lampard sokkal határozottabbnak tűnt, kegyetlenül bevarrta a labdát a kapuba. Hosszabbításra állnak a csapatok a Bridge-en. Chelsea-Napoli 3-1

22.17 (77. perc):
Zoran Tosics megmutatta, miért kellett hajdanán a manchester Unitednek is. Egy csellel leültette Pepét, aztán 18 méteről gyönyörűen felrajzolta a labdát a jobb felső sarokba. Real Madrid-CSZKA Moszkva 3-1.

22.30 (90. perc): A gólja óta mintha többet birtokolná a CSZKA a labdát, a spanyolok nagyon könnyen vették, átmulatták az utolsó negyedórát. A Tosics helyére beállt Tomas Necid különösen jól játszik a vendégeknél.

22.30 (90. perc): A büntetőből szerzett gól óta újabb két tizenegyest kaphatott volna a Chelsea, ha Felix Brych, a német bíró bele akar nyúlni a meccsbe. Az utolsó perces volt a nyilvánvalóbb: Drogbát lebirkózta a védője a tizenhatoson belül.

22.32 (92. perc): Még egy gól a végére, a szerzője Cristiano Ronaldo, de a fő érdem a remek labdával az akciót indító  Pepéé, illetve a példásan önzetlen Benzemáé. CR7 öt méterről belsőzött az üres kapuba. Real Madrid-CSZKA Moszkva 4-1.

Továbbjutott a Real Madrid, 5-2-es összesítéssel.


22.34 (90+4. perc): Vége a rendes játékidőnek a Stamford Bridge-en, következik a hosszabbítás. 2009 óta mindössze a második a BL-ben. Az első éppen a múlt héten volt, az Apoel-Lyon mérkőzésen.

22.50 (102. perc): Fernando Torres tényleg el van átkozva... Két percen belül két óriási helyzetet hagyott ki. Ha csak az egyiket belövi, sok "bűnét" megbocsátották volna a Stamford Bridge-en.

22.53 (105. perc):
A Chelsea csak bepréselt még egy gólt! Pedig játékosai közül már néhányan nagyon fáradtak, John Terryt sérülése miatt le is kellett cserélni. A kapitány helyére középre húzódott Braniszlav Ivanovics nem lankadt, előrerohant, s a hálóba lőtte 11 méterről a Didier Drogba által kiharcolt, majd visszapasszolt labdát. Chelsea-Napoli 4-1

23.00 (110. perc): Mennek előre az olaszok, de nem jutnak helyzetig. A másik oldalon Fernando Torres nem eléggé erős lövését vetődve hárította Morgan De Sanctis.

23.02 (112. perc): Az utolsó csere, védő helyére csatár. Persze, hogy a Napolinál. Salvatore Aronica helyén Eduardo Vargas.

Vége: Chelsea-Napoli 4-1, hosszabbítás után.
Továbbjutott a Chelsea, 5-4-es összesítéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×