eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mourinhótól kér tanácsot a Manchester United menedzsere

Nem ijed meg a Bajnokok Ligája-döntőbeli riválistól, a Barcelonától a Manchester United menedzsere. Sir Alex Ferguson szerint együttese tapasztaltabb, de elismerte, a katalán alakulat most csúcsformában játszik.

"Nem hiszem, hogy önbizalom nélkül kell a döntőre készülnünk. A Barcelona fantasztikus csapat, amely kiváló formában játszik, de nem kell berezelnünk. Mindenki láthatja, hogyan futballoznak, a mi dolgunk, hogy megoldást találjunk erre" - mondta a Bajnokok Ligája fináléjába jutás után a Manchester United szakvezetője. Az angol együttes a szerdai visszavágón a legjobbjait pihentetve is 4-1-re verte a Schalkét, így kettős győzelemmel került a május 28-i fináléba.

A két együttes két évvel ezelőtt Rómában is a döntőben csapott össze. Sir Alex Ferguson szerint akkor a United volt az esélyes, mégis a Barcelona győzött 2-0-ra. "Most tapasztaltabbak vagyunk, de a Barcelona csúcsformában van, tavaly és idén is brilliánsan játszanak."

"Jobban örültem volna, ha a Brechin City (egy skót alsóbb ligás csapat) vagy egy hasonló együttes kerül be a döntőbe, mivel a szezon elején mindenki a Barcelonát akarta elkerülni" - emelte ki.

A skót tréner elismerte, kikéri José Mourinho véleményét is a döntő előtt. Mint mondta, bár sokszor látta a katalánokat idén, de a Real Madrid edzőjének meglátásai is hasznosak lehetnek.

"A BL a legnehezebb sorozat a világon, a legjobb futballcsapatok szerepelnek itt. Eljutni a döntőbe óriási eredmény, ugyanakkor az igazi siker az, ha elhódítjuk a trófeát. Fantasztikus döntőt várok, remélem, hogy mindenki bevethető lesz. Nagy előny lesz, hogy ezúttal nem kell egy fontos embert nélkülözni. 1999-ben Roy Keane és Paul Scholes nélkül játszottunk, 2009-ben pedig Darren Fletcher hiányzott az együttesből, de ezúttal nincs eltiltott" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×