eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Két góllal nyert a Barcelona a Bernabéuban - videók

A Barcelona 2-0-ra megverte a Real Madridot a Bernabéuban, s ezzel nagy lépést tett a Bajnokok Ligája döntője felé. Wolfgang Stark, a német bíró a második félidő közepén kiállította Pepét, így a fehérek "szokás szerint" tíz emberrel fejezték be a meccset a Barca ellen.

Néhány napon belül harmadszor találkozik egymással a Real Madrid és a Barcelona. A játékosok már nagyon unják a csúcstalálkozókat, nagyon feszült hangulatnak játszanak - de a nagyvilágnak csemegét jelentenek ezek a találkozók. A tét most a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutás, a mostani az első találkozó.

Az összeállítások. Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo, Alonso, Pepe, Diarra, Özil, Ronaldo, Di Maria. Cserék: Adan, Kaka, Benzema, Granero, Garay, Higuain, Adebayor.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Busquets, Puyol, Xavi, Mascherano, Keita, Pedro, Messi, Villa. Cserék: Pinto, Jeffren, Milito, Afellay, Fontas, Roberto, Thiago.

Ricardo Carvalho hiányzik az egyik, Iniesta a másik oldalon.Az első percek hasonló játékot hoztak, mint a két csapat bajnokija: a Barcelona többet birtokolja a labdát. Az első nagyon veszélyes lövés a jobbról befelé cselező David Villáé volt, aki alig lőtt a jobb kapufa mellé.

Az első félidő első felében a Real Madrid kifejezetten atipikus játékot játszott ahhoz képest, amit várna egy szurkoló a hazai csapattól. A labdabirtoklást átengedve, védekezve, kivárásra játszott Mourinho csapata. Mintha a döntést a Nou Campra akarná hagyni - szemben a kockázatvállalással.

Helyzet a Barcelona előtt: Lionel Messi remek előkészítése után Xavi laposan tette kapura a labdát, Casillas védett.

A félidő vége felé már forrtak az indulatok, mintegy igazolva Vicente Del Bosque délutáni szavait. Xabi Alonso és Xavi, Pedro és Alvaro Arbeloa, Pique és Sergio Ramos - csak három a világbajnokok látványos konfliktusai közül.

A Madrid a félidő utolsó öt percére korábbi önmagához képest nyíltabban játszott, mégis egy távoli lövéssel veszélyeztetett igazán: Cristiano Ronaldo löketét nehezen védte Victor Valdes.

A szünetre az öltözőkbe vonulva a játékosok és a stábok egy része előbb szópárbajba, majd igazi bunyóba keveredett. A német bíró, Wolfgang Stark a második félidő kezdete előtt jelezte, kiállította a Barcelona tartalékkapusát, Pintót. A kapuson kívül Arbeloa, Keita, valamint a madridi másodedző, Chendo volt a legaktívabb a verekedésben.

A második félidőre Emmanuel Adebayor beállt Mesut Özil helyére.  A félidő első negyedórája jelentős katalán labdabirtoklási fölényt, de helyzetek nélküli játékot hozott. Sőt, mintha a Madrid lett volna inkább veszélyesebb.

Fordulat: Pepe piros lapot kapott, miután ártalmatlan szituációban Daniel Alves felé talpalt. A legutóbbi 12 találkozóból a Madrid 11. alkalommal kapott piros lapot a Barca ellen. Sőt, az újrakezdés előtt Mourinhót is felküldte a német bíró a tribünre.


Ez a Madrid harmadik vesztesége a meccsen, korábban Sergio Ramos kapott egy sárgát, ami miatt nem játszhat a Nou Campban.

Végre igazi futball: a 68. percben Villa kísérletét Iker Casillas bravúrral hárította.

A 77. percben megszerezte a Barcelona a vezetést: Afellay megverte a jobb oldalon Marcelót, remekül tette be középre, térdmagasságban a labdát, s az érkező, s Sergio Ramost megelőző Lionel Messi öt lépésről Casillas kapujába lőtte a levegőből a labdát.

Az argentin csatárnak ez volt az 51. gólja a szezonban, a 10. e szezonbeli 11 BL-mérkőzésén, s nem utolsósorban a negyedik a legutóbbi négy, a Bernabéuban játszott meccsén.

Aztán jött Messi még egyszer: négy védő között egyedül bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, s góllal fejezte be az akciót. 2-0, azaz a pályaválasztó szempontjából 0-2. Alkalmasint sok minden eldőlt...



Mindkét elődöntő 2-0-s vendéggyőzelemmel végződött, éppen a két győztes játszotta 2009-ben a BL-döntőt, Rómában.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×