INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Berlusconit másolná az AS Roma új tulajdonosa

InfoRádió / MTI
Immár hivatalosan is az olasz születésű amerikai Thomas Di Benedetto az AS Roma labdarúgócsapatának új többségi tulajdonosa.

A felek pénteken Bostonban tettek pontot a több hetes tárgyalások végére, amikor is aláírták a megállapodást. Eszerint Di Benedetto és a vállalkozó irányította konzorcium az olasz főváros jó egy éve nehéz anyagi helyzetben lévő elitklubja részvényeinek 67 százalékát vette meg mintegy 70 millió euróért az AS Romának eddig hitelező Unicredit banktól, amelynél az értékpapírok 33 százaléka marad.

A Gazzetta dello Sportnak március végén adott interjújában a 61 éves Di Benedetto - nevek említése nélkül - hat új játékost és új stadiont ígért az együttesnek, mondván: "az az álmom, ami a szurkolóké, hogy a Roma ismét a világ legjobb klubjai között legyen". Ehhez most annyit tett hozzá, hogy célja hasonló, mint amit az olasz miniszterelnök megvalósított az AC Milannal:

"Ugyanolyan sikeresek akarunk lenni Rómában, mint amilyen tudott lenni saját csapatával Mr. Berlusconi Milánóban" - fogalmazott az új tulajdonos.

A címlapról ajánljuk