eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Berlusconit másolná az AS Roma új tulajdonosa

Immár hivatalosan is az olasz születésű amerikai Thomas Di Benedetto az AS Roma labdarúgócsapatának új többségi tulajdonosa.

A felek pénteken Bostonban tettek pontot a több hetes tárgyalások végére, amikor is aláírták a megállapodást. Eszerint Di Benedetto és a vállalkozó irányította konzorcium az olasz főváros jó egy éve nehéz anyagi helyzetben lévő elitklubja részvényeinek 67 százalékát vette meg mintegy 70 millió euróért az AS Romának eddig hitelező Unicredit banktól, amelynél az értékpapírok 33 százaléka marad.

A Gazzetta dello Sportnak március végén adott interjújában a 61 éves Di Benedetto - nevek említése nélkül - hat új játékost és új stadiont ígért az együttesnek, mondván: "az az álmom, ami a szurkolóké, hogy a Roma ismét a világ legjobb klubjai között legyen". Ehhez most annyit tett hozzá, hogy célja hasonló, mint amit az olasz miniszterelnök megvalósított az AC Milannal:

"Ugyanolyan sikeresek akarunk lenni Rómában, mint amilyen tudott lenni saját csapatával Mr. Berlusconi Milánóban" - fogalmazott az új tulajdonos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×