INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Mit keres Vlagyimir Putyin a Ferry Dusikában?

InfoRádió / MTI
Szigorú biztonságiak közepette érkezett meg a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság helyszínére szombaton Vlagyimir Putyin orosz kormányfő. A Ferry Dusika Sportcsarnokot és környékét elözönlötték a rendőrök, hogy a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnökének biztonságára vigyázzanak.

A kontinenstornának otthont adó Ferry Dusika Sportcsarnokot és környékét elözönlötték a fülhallgatós-napszemüveges-öltönyös biztonságiak, minden sarkon, kanyarban posztolt egy őr, hogy a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnökének épségére vigyázzon.

Az aréna bejáratához vezető úton tíz rendőrségi mikrobusz állt, a belépőket pedig - beleértve a nézőket, versenyzőket, edzőket és sajtósokat - kordonok segítségével összesűrítették, majd egyesével átvizsgálták, megmotozták.

A nemrég dzsúdós tankönyvet megjelentetett Putyin 17:15-kor érkezett meg a létesítménybe, és helyet foglalt a dísztribünön az IJF-vezetők - köztük Marius L. Vizer IJF-elnök - és Szergej Szolovejcsik, az európai szövetség elnöke, valamint ifjú orosz dzsúdósok között.

A másik oldalon lévő VIP-lelátón ült a 150-szeres német válogatott Lothar Mattheus, a magyar labdarúgó nemzeti csapat volt szövetségi kapitánya és Ilie Nastase, a két Grand Slam-tornán diadalmaskodott román teniszlegenda is.

A címlapról ajánljuk