eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az UEFA a Fenerbahce-Honvéd mérkőzést is vizsgálja

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bundázás gyanúja miatt vizsgálja a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését. A törökök 5-1-es sikerével véget ért találkozó kapcsán a magyar klub is gyanúba került.

Michel Platini, az UEFA elnöke azt mondta, hogy azokat az információkat, amelyek az elmúlt napokban a világsajtóban napvilágot láttak, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja. Bienerth Gusztáv, az MLSZ nemzetközi igazgatója a Magyar Rádióval azt közölte, az UEFA saját ellenőrzésében hét mérkőzést vizsgál, köztük a Honvéd törökországi meccsét.

Az UEFA a magyar csapat mellett az albán KF Tiranát és KS Vllazniát, valamint a lett FC Dinaburgot és a szlovén NK IB Ljubljanát nevezte meg.

Az európai szövetség bejelentette, hogy az esetet nemzetközi bűnügyként kezeli, - Platini megfogalmazásában - a világ labdarúgása rendkívül veszélyes, "rákos sejtburjánzásnak" fogja fel a történteket.

Az UEFA illetékesei összefogást sürgetnek, s zéró toleranciát hirdetnek, amelyben a magyar szövetség, amint jelezte, maximálisan együtt kíván működni a szervezettel.

Az európai bundabotrányt a múlt pénteken robbantotta ki a bochumi államügyészség. A közlés szerint a botrányban Németország mellett Belgium, Svájc, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Törökország és 13 mérkőzéssel Magyarország érintett. Az ügynek német források szerint több mint 200 gyanúsítottja van, közülük 15-öt Németországban már őrizetbe vettek.

A bochumi ügyészség korábbi közlése szerint a szóban forgó kilenc országban több mint 200 első-, másod-, illetve alacsonyabb osztályú mérkőzésen történt állítólagos megvesztegetés vagy legalábbis megvesztegetési kísérlet, és ugyanez vonatkozik néhány nemzetközi kupatalálkozóra is. A német újságok hétfőn több hazai klub mellett néhány külföldi egyesületet is megneveztek, köztük Magyarországon az Újpestet is. Mindezt a bochumi államügyészség hivatalosan nem erősítette meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×