eur:
388.96
usd:
361.31
bux:
68666.02
2024. május 7. kedd Gizella

Nincs megállapodás az F1-ben, maradnak a 2010-es szabályok

Nem zárultak eredménnyel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) közötti megbeszélések, ezért a jövő évre tervezett szabályokon nem módosítanak.

A két szervezet pénzügyi vezetői hétfőn próbáltak újra egyezségre jutni a 2010-re tervezett költségvetési sapka bevezetésével kapcsolatban, amelynek lényege: nagyobb fejlesztési és technikai szabadságot kapnának azok az istállók, amelyek vállalnák, hogy nem költenek többet, mint a nemzetközi szövetség által meghatározott évi 40 millió font.

"Sajnos a FOTA megjelent képviselői elmondták, nincs felhatalmazásuk arra, hogy a költségvetési szabályokról egyeztessenek velünk - áll a FIA közleményében. - Valójában nem voltak elég felkészültek ahhoz, hogy bármiről is tárgyaljunk. Ennek eredményeként a találkozó nem érte el célját, nevezetesen azt, hogy a szabálymódosításokkal kapcsolatban a FIA és a FOTA álláspontjai közeledjenek egymáshoz, és végül egyezségre jussunk. A költségvetési szabályozás ezért változatlan marad."

Hétfőn a nemzetközi szövetség közleményben jelentette ki: a Formula-1-es csapatokat tömörítő szervezet tagjai közül néhányan azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a két szervezet közötti megállapodást, amely a sportág jövőjét hivatott megalapozni. Az FIA nem említett neveket, de Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szombaton azt nyilatkozta: a nagy istállók készen állnak arra, hogy megszervezzék saját bajnokságukat, amennyiben ez szükségessé válik. Montezemolo hozzátette: az olasz csapat nem indul el a jövő évi világbajnoki sorozatban, amennyiben az FIA a szabálymódosításokkal kapcsolatban nem veszi figyelembe a Ferrari érdekeit.

A múlt pénteken nyilvánosságra hozott 2010-es rajtlistán a jelenlegi tíz csapat mellett három új szerepel, míg öt istálló - a McLaren-Mercedes, a BMW-Sauber, a Renault, a Toyota és a Brawn GP - csak feltételes indulási jogot kapott, ezeket további egyeztetésre kéri az FIA. Esetükben pénteken várható végleges döntés.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×