eur:
391.26
usd:
366.51
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Serena mindent vitt

Az amerikai Serena Williams nyerte a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen, miután két játszmában legyőzte a szerb Jelena Jankovicot. A férfiaknál kiesett a világelső Rafael Nadal az elődöntőben, így a fináléban Federer-Murray mérkőzés lesz.

A női egyes döntőjében a negyedik helyen kiemelt Serena Williams és a másodiknak rangsorolt szerb Jelena Jankovic találkozott egymással. A magas színvonalú találkozó két óra négy percig tartott, s a szerb játékos hiába küzdött kitartóan, nem tudott felülkerekedni az

amerikai versenyzőn. Serena Williams most harmadszor győzött az amerikai nyílt teniszbajnokságon - de először 2002 óta -, és ez volt pályafutása kilencedik Grand Slam-győzelme.

Serena Williams mostani győzelme azt is jelenti, hogy hétfőtől ő fogja vezetni a női teniszezők világranglistáját. A Williams lány utoljára 2003 augusztusában állt a ranglista élén. Női versenyzőnél még nem volt példa arra, hogy valaki ilyen hosszú idő elteltével ismét a ranglista élére tudott emelkedni.

A férfiaknál a svájci Roger Federer után a brit Andy Murray jutott be az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjébe. A találkozó szombaton eső miatt félbeszakadt, a harmadik szettben. Murray az első két szettet meglepetésre megnyerte (6:2, 7:6), a harmadikban pedig a világranglista-éllovas Nadal vezetett 3:2-re, ekkor kellett félbehagyni a játékot. A vasárnapi folytatásban Murray elvesztette a harmadik szettet, de a negyedikben ismét diadalmaskodott, így megnyerte a mérkőzést.

A férfi finálét várhatóan magyar idő szerint hétfőn 23 órakor rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×