eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Aragonés szerint nehéz lesz meglepni az önbizalomtól duzzadó oroszokat

Óvatosan nyilatkozott az oroszok elleni csütörtöki elődöntő előtt a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy a két együttes korábbi meccsén a hispánok 4-1-es győzelmet arattak.

Luis Aragonés, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, az Európa-bajnokság elődöntőjébe jutott négy csapat közül az orosz a legerősebb fizikálisan.

"Ezzel együtt túljuthatunk rajta" - tette hozzá a tréner a csütörtöki összecsapásra utalva.

A két együttes már találkozott egymással a tornán: a csoportkörben a spanyolok 4-1-re nyertek. Igaz, akkor még nem léphetett pályára az oroszoknál Andrej Arsavin, aki eltiltását töltötte, azóta viszont a svédek és a hollandok ellen is parádézott, két gólt szerzett, és az előkészítésből is kivette a részét.

"Õ nagyon jó játékos, de nem az egyetlen veszély az orosz csapatban. Ez az együttes sokat fejlődött a torna során, önbizalomra tett szert. Nehéz lesz meglepni bármivel is szövetségi kapitányát, Guus Hiddinket" - vélekedett Aragonés, aki megerősítette: mindenképpen távozik a posztjáról az Eb után.

Torres: sikerülni fog újból

A 69 éves tréner szerint meg kell akadályozni, hogy az oroszok kibontakozhassanak, a saját játékukat játszhassák és lekontrázzák őket, ehhez pedig le kell szűkíteni a teret.

A spanyolok csatára, Fernando Torres szerint, ha egyszer már le tudták győzni a szbornaját, sikerülni fog újból.

Közben kiderült, hogy az olaszok elleni büntetőpárbaj során a sorsdöntő tizenegyest belövő Francesc Fabregas a tét mellett különösen izgult amiatt is, mert 15 éves kora óta, vagyis hat éve ez volt az első büntetője.

Az Oroszország-Spanyoloroszág elődöntőt csütörtökön este Bécsben rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×