eur:
389.59
usd:
361.67
bux:
68469.41
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Massa legyőzte a peches Raikkönent

Kettős Ferrari-siker született a Forma-1-es Francia Nagydíjon. A győzelmet a brazil Felipe Massa szerezte meg a címvéő finn Kimi Raikkönen előtt. A harmadik az olasz Jarno Trulli (Toyota) lett.

A rajtnál simán eljött a két Ferrari, a harmadik helyért viszont Trulli jött ki a legjobban a spanyol Fernando Alonsóval (Renault) és a lengyel Robert Kubicával (BMW) folytatott három csatából.

Raikkönen kezdett elhúzni Massától, majd a boxkiállás után is előtte maradt, de a finn Ferrarija váratlanul lassabbá vált, mint kiderült, a hátsó részéről leszakadtak elemek, később a kipufogócső is!

Massa megelőzte csapattársát, aki korábban összeszedett előnyének köszönhetően a rongálódott autóval is megtartotta a második helyet.

A megbüntetett finn Heikki Kovalainen (McLaren) a 10. helyről rajtolva a negyedikig küzdött fel magát, és nem sokon múlott, hogy az olykor csepegő esőben megelőzze Trullit.

Az angol Lewis Hamilton (McLaren) a rajt utáni szabálytalan előzése miatt kapott egy boxutca-áthajtásos büntetést is, így nem maradt esélye a pontszerzésre.

Az összetettben Massa megelőzte Kubicát.

A Brit Nagydíjat két hét múlva rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×