eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

"A török csapat olyan, mint egy macska"

A horvátok soha nem tudnak megszabadulni a törökök elleni utolsó két perc emlékétől - nyilatkozta együttese Eb-negyeddöntőbeli kiesése után a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Slaven Bilic az ellenfelet alkalmasnak tartja a németek legyőzésére is.

A játékosként világbajnoki bronzérmet nyert kapitány úgy fogalmazott: "a hajrá szerencsétlensége rémálom volt. A vezetésünk utáni két perc örökké kínozni fog bennünket".

"A török csapat olyan, mint a macska, kilenc élete van. A szerencséjük és az a képességük, hogy soha nem adják fel, képessé teszi őket, hogy a németek elleni elődöntőt is megnyerjék" - tette hozzá.

Slaven Bilic elismerte, hogy a tizenegyes-párbajban már nem volt visszaút: "a török egyenlítő gól után már nem tudtunk összpontosítani, pánikba estünk, és fáradtak is voltunk. Tudtuk, éreztük, hogy az utolsó pillanatokig harcolni fognak".

"A büntetőrúgás szerencsejáték. Nem hibáztatom a játékosaimat. Gratulálok a törököknek, de szerintem mi érdemeltünk volna győzelmet. Büszkén mehetünk haza, de nagyon keserű a szánk íze" - fejtegette a kapitány.

A hosszabbításban vezetést szerző csatár, Ivan Klasnic is csalódottan nyilatkozott: "valaki nem akarta, hogy nyerjünk; amikor a 119. percben betaláltam, azt hittem, vége van. De jött az átkozott ráadás. Olyan közel voltunk a sikerhez".

A gólpasszt adó, tizenegyest rontó Luka Modric úgy fogalmazott: "mit tudok mondani: sötétség, szomorúság, balsors. Szinte hihetetlen, hogy a török válogatott győzni tudott".

A kapus Stipe Pletikosa is hitetlenkedve nyilatkozott: "egyszerűen hihetetlen, hogy olyan csapat, mint a török, három gólt lő az utolsó három meccsén az utolsó percekben. Úgy megyünk haza, hogy az Eb-n egyszer sem kaptunk ki a rendes játékidőben".

A győztesek

A török játékosok és a szövetségi kapitány is azt emelték ki a mérkőzés után, hogy akkor sem adták fel a csatát, amikor a horvát csapat a 119. percben vezetést szerzett.

"Amikor bekaptuk a gólt, néhány játékos elfeküdt a gyepen. Azonnal szóltam nekik, hogy még nincs vége! Nem szabad feladni! Amíg nem fújja le a bíró a meccset, van lehetőség. Ezért is érdekes játék a futball. Aztán a mérkőzés legkritikusabb szakaszában sikerült egyenlíteni, ez törte meg a horvátokat" - mondta a kapitány, Fatih Terim.

Kazim Kazim szerint egyértelműen az edzőnek köszönhető a talpra állás: "A szemünkbe nézet és feltüzelt bennünket!"

"Soha nem adtuk fel! Hittünk egymásban. Megmutattuk a svájciak és a csehek ellen is, hogy nem ismerünk vesztett helyzetet" - tette hozzá a csapatkapitány, Nihat Kahveci.

Az esti mérkőzésen a horvát csapat a hosszabbítás 119. percében Klasnic góljával vezetést szereztek, de Semih az utolsó másodpercekben, a 122. percben egyenlített. A tizenegyesrúgásokban négyből három horvát hibázott, míg a három török rúgó nem hibázott, így a félholdasok 3:1-re megnyerték a büntetőpárbajt. Törökország ellenfele Németország lesz az elődöntőjébe.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×