Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meghalt egy ausztrál motoros a Dakar-ralin

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életét vesztette Andy Caldecott ausztrál motoros a Dakar-rali kilencedik szakaszán. Az 599 km-es mért etap a tavalyi győztesek sikerét hozta. Varga Ákos teljesítette a távot.

A 41 éves ausztrál Andy Caldecott a hétfői táv 250. kilométerénél bukott, és belehalt sérüléseibe - közölték a szervezők.

Caldecott a közvetlen élmezőnyhöz tartozott: a hétfői szakasz előtt a 10. helyen állt az összetettben, a harmadik napon ő volt a leggyorsabb a motorosok mezőnyében. Ez az első tragédia az idei viadalon. Caldecott a Dakar-rali éves történetének 23. halottja.

Egy évvel ezelőtt összesen öt haláleset történt a sivatagi versenyen. Két motoros, a korábbi kétszeres győztes olasz Fabrizio Meoni és a spanyol Juan Manuel Perez is életét vesztette.

A verseny hétfőn kissé háttérbe szorult a Dakar-ralin, pedig a mezőnyre 874 km megtétele várt. Az 599 km-es mért szakasz a címvédők sikerét hozta: a motorosoknál a francia Cyril Despres, az autósoknál a szintén francia Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret páros végzett az élen. Peterhanselék az összetettben is vezetnek, míg a motorosoknál Despres a második, az élen a spanyol Marc Coma áll.

A nem végleges eredmények szerint Varga Ákos a 42. időt érte el, az autósoknál a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 40., a Liszi László, Tóth Dénes egység a 86., a Kristóf Márton, Hujber Imre duó pedig a 95. lett. Az utóbbi két páros egyórás időbüntetést kapott.