eur:
395.01
usd:
370.83
bux:
65196.47
2024. április 19. péntek Emma

Robotok jönnek a munkások helyett - a nap hírei

A robotizációt sürgette a pénzügyminiszter a munkaerő kiváltására. Montenegró legnagyobb pénzügyi intézményét hozza létre az OTP. Ismét kizárta a brit kiválási szerződés újratárgyalásának lehetőségét az Európai Bizottság elnöke. Az InfoRádió legfontosabb csütörtöki hírei.

A robotizációt sürgette a pénzügyminiszter, aki szerint meg kell találni azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyekkel munkaerőt lehet kiváltani. Varga Mihály a bálványosi szabadegyetemen úgy vélte: az így munka nélkül maradó emberek el tudnak helyezkedni a programozás, a gyártáslogisztika, a minőség-ellenőrzés területén.

Montenegró legnagyobb pénzügyi intézményét hozza létre az OTP, miután felvásárolta a francia Société Generale montenegrói leánybankját. Montenegró legnagyobb pénzügyi intézményét hozza létre az OTP, miután felvásárolta a francia Société Generale montenegrói leánybankját. Ezt Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója erősítette meg az InfoRádiónak Podgoricában. Az egyesülő két bank jelenlegi összesített piaci részesedése csaknem 30 százalékot tesz ki a nyugat-balkáni államban.

Kizárólagos licenc megállapodást kötött a Richter a Cariprazine forgalmazására a közel-keleti és észak-afrikai térség egyes országaiban. Beke Zsuzsa, a Richter PR-vezetője elmondta: ezzel a skizofrénia kezelésére használt készítmény forgalmazása globális lett.

Az Európai Bíróságon folytatódik az úgynevezett Stop Soros törvénycsomag miatti uniós kötelezettségszegési eljárás. A magyar hatóságok válaszának elemzése után az Európai Bizottság úgy ítélte meg, hogy a felvetett aggályok többségére továbbra sem született megoldás, így az ügyet a luxembourgi székhelyű törvényszél elé utalta.

Csaknem 400 ágyat kap 32 kórház, hogy legyen fekvőhelyük a beteg gyerekükkel kórházban tartózkodó szülőknek. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója az InfoRádióban elmondta, hogy a bútorokat az érintett kórházak augusztus végéig kapják meg.

Kompromisszumos javaslatot terjesztett elő a Sorsok Háza ügyében a Miniszterelnökséget vezető miniszternek a Mazsihisz elnöke. Heisler András megismételte: a Mazsihisz biztosítékot szeretne arra, hogy a holokausztmúzeum a történelem hiteles bemutatásán alapuljon.

Az ügyészség indítványára visszaadja a bíróság a 200 millió forintos óvadékot a Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamásnak. A Fővárosi Törvényszék azt írta: az elrendelt kényszerintézkedés hatálya tavaly november 11-én lejárt, így a bíróság visszafizeti a pénzt.

Ismét kizárta a brit kiválási szerződés újratárgyalásának lehetőségét az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker telefonon beszélt az új brit kormányfővel, és megerősítette neki Brüsszel álláspontját, amely szerint az egyezség a legjobb és az egyetlen lehetséges megállapodás. Első parlamenti beszédében Boris Johnson kijelentette: az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lép ki az unióból, ha Brüsszel nem hajlandó tárgyalni a kilépési egyezmény módosításáról.

Feltartóztatott egy orosz tartályhajót az ukrán Biztonsági Szolgálat. Az indoklás szerint a jármű akadályozta az ukrán hadihajók áthaladását a Kercsi-szorosban novemberben történt tengeri incidens idején. Az ukrán hatóságok később elengedték a tartályhajó legénységét.

Egyre több helyen dől meg a melegrekord Európában. A londoni Heathrow repülőtéren 36,9 fokot mértek. Előzőleg Párizsban 41 fokkal több mint hetvenéves melegrekord dőlt meg. Olaszországban a legmagasabb szintű riasztást adták ki a hatóságok a 40 fokos kánikula miatt. Németországban a forróság miatt leállítanak egy atomerőművet Alsó-Szászország tartományban.

Németországban új munkavállalói jogokat sürgetnek kánikula idejére a Zöldek. A legerősebb ellenzéki párt a tartósan 30 fokot meghaladó időszakokban bevezetné az otthoni munkavégzés lehetőségét az irodai alkalmazottaknak; emellett rendkívüli, fizetett szabadságot adna a szabadban dolgozó munkavállalóknak.

A Földközi-tenger a legszennyezettebb tenger Európában - állapította meg tanulmányában a francia tengerkutató intézet A bresti székhelyű szervezet 1994 és 2017 között végzett nagyszabású kutatása megállapította, hogy főként a műanyag zacskók és palackok, az élelmiszer-csomagolások, fémdobozok, halászhálók és kötelek szennyezik a Földközi-tengert.

Felért a K2 csúcsára Suhajda Szilárd. Ezzel ő lett az első magyar hegymászó, akinek sikerült feljutnia a Föld második legmagasabb, 8611 méteres hegycsúcsára. A hegymászó oxigénpalack és teherhordók nélkül ért fel a K2 csúcsára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×