eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A szolnoki kapus, Nagy Viktor véd a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának ötödik, FTC-PQS Waterpolo-Szolnoki Dózsa mérkőzésén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. május 26-án. A Ferencváros 8-7-re győzött, ezzel bajnok lett.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Férfi vízilabda BL: Idegenben is legyőzte a Szolnok a Mladostot

A Szolnoki Dózsa 11-8-ra győzött a Mladost Zagreb vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.

Sikerével a magyar csapat a címvédő Olimpiakoszt megelőzve már a továbbjutást érő harmadik helyre jött fel, ugyanakkor a többi csapat csak szerdán játszik.

Két héttel ezelőtt a két csapat szolnoki összecsapásán 11-8-ra diadalmaskodott a Tisza-parti gárda, amely annak a sikernek köszönhetően a nyitóforduló után először nyert, s életben tartotta továbbjutási reményeit.

A magyar együttes a legutóbbi találkozón háromgólos Zalánki Gergő kapufás bombájával szerzett vezetést, és jó helyzetkihasználásának köszönhetően gyorsan elhúzott 3-1-re. A hazaiak ugyanakkor néhány perc alatt fordították, Jansik Dávid viszont egy gyönyörű akció végén húzásból egyenlített. Az első szünetre a Szolnok vonulhatott előnnyel Andrija Prlainovic értékesített ötméteresével.

A második felvonás vége drámaian alakult, Nagy Viktor kétgólos magyar vezetésnél hét másodperccel a nagyszünet előtt büntetőt hárított,

a megúszó Zalánki pedig az utolsó pillanatban betalált háromgólosra duzzasztva ezzel a különbséget.

A harmadik negyed elején a játékvezetők kicsit "megnyomták" a hazaiakat, akik így egy gólra feljöttek, de érkezett újfent Zalánki és egy hálószaggató lövéssel talált be, majd Bátori Bence mesteri passzát Milan Aleksic egy ejtéssel koronázta meg (7-10).

A zárófelvonásra a zágrábiak játéka szétesett, így a Szolnok magabiztosan diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×