eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Látogatók úsznak a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Ezen a napon ütemezett nyitás kezdődött a koronavírus-járvány miatt bezárt budapesti fürdőkben. Első lépcsőben a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitották meg kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A 18 éven aluliak és a gyógyászati szakrendelésre beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. A 18 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a fürdőket.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Budapesti fürdők - Brutális online tolongás jön éjfélkor

Péntek éjféltől lehet az interneten megvásárolni a fővárosi fürdőkbe azokat a 150 forintos kedvezményes belépőket, amelyek november 17-én, Budapest 150. születésnapján lesznek érvényesek. Az akcióban csak fővárosi lakcímkártyával lehet részt venni.

November 17-én ünnepli Budapest a 150. születésnapját, 1873-ban ugyanis ezen a napon egyesült Magyarország fővárosává Buda, Pest és Óbuda. Ebből az alkalomból a budapestiek 150 forintos, kedvezményes jeggyel látogathatják meg a budapesti fürdőket.

"November 4-én 0 óra 0 perctől lehet a jegyeket megvásárolni online módon. Csak budapesti lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt ebben az akcióban, hiszen Budapest születésnapjáról van szó, és mi a budapestieknek szerettük volna ezt az ajándékot felajánlani" - mondta el az InfoRádióban Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: egy vásárló a történelmi fürdőkbe két jegyet tud megvenni, de a kedvezményezett lakcímkártya-adatait is tudnia kell a vásárláskor. A nem történelmi fürdők esetében négy jegyet lehetséges vásárolni, de ugyanígy tudni kell a kedvezményezettek adatait. "Mindenkinek budapesti lakcímkártyával kell rendelkeznie, aki aznap be szeretne jönni a fürdőkbe" - tisztázta Szűts Ildikó.

A nagy érdeklődésre való tekintettel azt javasolja, mindenki próbálja mihamarabb megvásárolni belépőjegyét.

"Összességében közel 12 ezer belépésre van lehetőség, hiszen délelőtti és délutáni jegyeket fogunk értékesíteni, a délelőttiek 7 és 12, a délutániak 14 és 19 óra között érvényesek"

- mondta még.

Nagyon kell tehát sietni, annál is inkább, mert 2 ezer jegy már el is kelt, november 3-án ugyanis az Én Budapestem applikációval rendelkezők már hozzájuthattak belépőkhöz, reggel 6 órára már csak 19 jegy volt az előzetesen meghirdetettek közül szabadon.

Akinek nincs ilyen jegye, a hagyományos módon tehát nem próbálkozhat bejutással a fürdőkbe, ez a nap a budapesti jegyfoglalóké.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×